Sastojci:
250 g tamne čokolade (70% kakao)
125 ml slatke pavlake
25 g maslaca
prstohvat morske soli
1 velika šaka lešnika
50 g kvalitetnog kakao praha
prstohvat čilija u prahu
Priprema:
U manjoj posudi izlomite čokoladu na što manje komadiće i dodajte joj prstohvat morske soli.
U međuvremenu u drugoj posudi, na laganoj vatri rastopite maslac, dodajte mu slatku pavlaku, a kad se dobro zagreje, nešto pre nego što provri, skinite s vatre i time prelijte ustinjenu čokoladu.
Ostavite tako nekoliko minuta da se čokolada otopi sama, promešajte, ponovo ostavite još nekoliko minuta, a onda umešajte čokoladu da se u potpunosti sjedini s pavlakom.
Posudu stavite na hlađenje, minimalno 2 sata u frižideru, a najbolje preko noći.
Pre nego krenete na fazu ručne izrade kuglica, kad se smesa dobro stisnula, pripremite plitke posudice za kakao i pržene lešnike.
U međuvremenu lagano prepržite sitno seckane lešnike. Stavite ih u jednu posudicu, u drugu kakao.
Oblikujte rukama željene oblike (ne morate da se trudite da budu savršeni), pa ih zatim uvaljajte u kakao ili lešnik.
Možete da ih poslužite ukućanima ili iskoristiti kao poklon. Samo ih umotajte u šareni papirić da iznenađenje bude još glamuroznije!
Izvor: Cover. Style/ Stil