- Sastojci:
- Za koru
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 200 g putera
- 5 kašika brašna
- 0,5 kesice praška za pecivo
- 700 ml kompota od višanja
- Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 400 ml pavlake za šlag
- 1kašičica cimeta
Priprema:
Umutite žumanca i šećer.
Dodajte čokoladu za kuvanje rastopljenu na pari i uz mućenje dodajte puter.
Nakon što ste sastojke dobro umutili, dodajte brašno i prašak za pecivo koje ste prethodno izmešali.
Sneg od belanaca dobro ručno umešajte u smesu i sve zajedno ravnomerno rasporedite u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje.
Dodajte višnje koje ste prethodno izvadili i procedili iz kompota od višanja i stavite u pećnicu na 180°C i pecite 30-40 minuta.
Sok iz kompota prelijte po izvađenoj pečenoj kori.
GLAZURA
U pavlaci za šlag otopite kockice čokolade za kuvanje.
Kada se čokolada otopi dodajte mleveni cimet, promešajte i ovom glazurom zalijte biskvit.
Nakon što ste tortu dobro ohladili, možete je servirati i dekorisati po želji.
Izvor: Kuhari