- Sastojci:
- 450g gotovih krem kora ili medenih kora
- 4 kesice pudinga od vanile
- 10 g vanilin šećera
- 1 l bademovog mleka
- 6-7 kašika šećera
- 100 g posne čokolade
- 100 g posnog margarina
- Za dekoraciju:
- 3 kašičice kakaoa
Priprema:
Stavite 800 ml bademovog mleka da se kuva.Za to vreme pomešajte 6-7 kašika šećera, 1 kesicu vanil šećera i 4 kesice pudinga od vanile sa 200 ml bademovog mleka.
Kad mleko provri, dodajte puding i neprestano mešajte, dok se zgusne.
Kad se zgusne, sklonite sa šporeta.
Izlomite 100 g posne čokolade u činiju i dodajte joj 1/2 vrućeg pudinga.
Izmešajte puding i čokoladu da se sjedine.
Pokrijte oba fila providnom folijom i ostavite ih da se ohlade.
Kad se ohlade, dodajte filovima po 50 g posnog margarina i sve to dobro izmiksajte.
Kore izbockajte viljuškom i isprskajte ih običnom vodom (možete i nekim sokom, ili ušećerenom vodom, bademovim mlekom i sl.).
Premažite koru s 1/2 čokoladnog fila.
Preko stavite novu koru i premažite je s 1/2 pudinga.
Ponovite ovaj postupak još jednom (tamni fil, pa svetli).
Preko pudinga pospite kakao kao dekoraciju (možete da stavite posni šlag umesto kakao praha).
Tortu stavite u frižider i ostavite je preko noći da odstoji. Isecite joj ivice i servirajte po želji.
Što duže stoji, to je ukusnija.
Izvor: Cooking