- Sastojci:
- 175 gr čokolade
- 100 gr vode
- 150 gr šećera
- 100 gr kondenzovanog mleka
- 1/2 kašičice vanila ekstrakta
- 25 gr želatina u prahu
Priprema:
Otopite želatin u hladnoj vodi.
Ugrejte vodu, šećer i kondenzovano mleko.
Pre nego što provri, skinite s vatre i sipajte vanilu i otopljeni želatin tako da se sve sjedini.
U činiju izlomite čokoladu i sipajte vrelu tečnu mešavinu preko nje.
Kad odstoji nekoliko minuta, čokolada će se otopiti.
Mutite smesu štapnim mikserom ili blenderom tako da postane glatka i da ne bude previše mehurića.
Procedite glazuru da se ukloni i najsitniji čvrsti komadić pa je ostavite da se hladi do temperature od oko 30 C stepeni.
Sipajte glazuru preko kolača koji ste stavili na rešetku, a višak prikupite u posudi ispod rešetke.
Sav višak možete dugo čuvati u frižideru i ponovo upotrebiti, pod uslovom da je iz plastične kese sa glazurom istisnut sav vazduh a ona zapečaćena ili zatvorena patent zatvaračem.
Izvor: Lepa & Srećna