- Sastojci:
- Za koru:
- 6 belanaca
- 6 kašika
- 5 kašika mlevenog keksa
- 1 kašika brašna
- 6 kašika mlevenih lešnika
- Za prvi fil:
- 1 l mleka
- 120g gustina
- 6 jaja
- 400gr šećera
- 1 kesica vanil šećea
- Za drugi fil:
- 5 belanaca
- 500 gr šećera
- 500 gr putera
- 700 gr višanja
- 200 gr šećera za višnje
- 300 gr ananasa
- 300 gr bresaka iz kompota
Priprema:
Umutite sneg od belanaca i šećera.
Izmešajte brašno i mleveni keks pa polako dodajte sneg od belanaca i sipajte u četvrtasti pleh.
Pecite desetak minuta na 200C stepeni.
Kad se ohladi, podelite na četiri dela.
Za prvi fil, izmešajte gustin, žumanca, šećer i vanilin sa malo mleka.
Ostatak mleka stavite na tihu vatru pa kad provri dodajte mešavinu sa žumancima.
Kuvajte 5 minuta i neprekidno mešajte.
Za drugi fil, ušpinujte gusto šećer pa ga dodajte u umućena belanca i ostavite da se stegne.
Umutite puter i dodajte sneg od belanaca sa šećerom.
Skuvajte višnje sa šećerom pa ih procedite i ohladite.
Filovanje: kora, prvi fil, seckani ananas, seckane breskve, drugi fil, pa kora i višnje pa prvi fil.
Sve ponovite i završite filom pa dekorišite listićima badema ili ukrasite šlagom i voćem.