- Sastojci:
- Za biskvit:
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 25 g kakaa
- 2 kašike gustina
- 180 g crne čokolade
- 100 g lešnika
- 100 g badema
- 2 kašike vruće vode
- Za krem:
- 100 g čokolade
- 130 g maslaca
- 3 kašike krema od lešnika
- 50 g mlevenog lešnika
Priprema:
Prvo uključite rernu da se ugreje na 190 stepeni. Pleh koji ćete da koristite za pečenje obložite pek papirom.
U jednu posudu odvojte jaje, žumanca i belanca. Belanca umutite u čvrst sneg, a žumanca umutite sa šećerom dok se ne dobije lepa kremasta smesa.
Zatim otopite čokoladu na pari. U nju dodajte kakao i gustin. Lešnike i bademe malo ispecite, pa ih u blenderu malo iseckajte i dodajte u ovu smesu. Mutite mikserom dok se ne sjednini i postane lep krem. U to zatim dodajte vruću vodu. Kad se sve lepo sjedini sklonite mikser i lagano špatulom u taj čokoladni krem dodajte umućena belanca i polagano mešajte dok se ne dobije lepa kremasta smesa.
Tu smesu prespite na papir za pečenje. Potom stavite u rernu da se peče oko 15 minuta. Kad je smesa pečena pospite je sa kakaom, pa ga uvijte u vlažnu krpu. Ostavite da se ohladi.
Polako razvijte i nafilujte kremom od otopljene čokolade umućene s maslacem i kremom, uz dodatak mlevenog lešnika.
Odozgo narendajte malo čokolade crne i bele ili dekorište po svom ukusu.
Izvor: Stvar ukusa