- Sastojci:
- 12 belanaca
- 20 kašika šećera
- 200 g oraha
- 2 kašike brašna
- Za fil:
- 12 žumanaca
- 12 kašika šećera
- 1 manja šoljica jake crne skuvane kafe
- 100 g čokolade za kuvanje
- 250 g margarina
- Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
- 2 kašike mleka
Priprema:
Kore:
U odgovarajućoj posudi umutiti penasto belanca sa šećerom pa dodati mlevene orahe i brašno. Smesu podeliti na dva dela i ispeći 2 kore na 200 *C dok ne porumene.
Fil:
Umutiti žumanca sa šećerom, a potom ih skuvati na pari.
Postepeno u žumanca dolivati skuvanu kafu i nastaviti sa kuvanjem.
Pred kraj dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Margarin penasto ulupati i sastaviti sa ohlađenim kremom.
Filovanje:
Kore preseći uzduž tako da se dobiju 4 kore, a potom ih filovati pripremljenim filom.
Otopiti čokoladu sa uljem i mlekom, te preliti tortu.