MINI FOKAČA: italijanske tanke lepinje sa različitim ukusima (RECEPT)

Fantastične tanke lepinje možete napraviti sa lakoćom - dajemo vam recept za fokaču!

Foto: Shutterstock

Sastojci

350 gr brašna
2 kašičice suvog kvasca
2 kašike maslinovog ulja
200 ml vode
1/2 kašičice soli
Za posipanje:
krupna so
maslinovo ulje
origano ili bosiljak

Priprema:

Prosejte brašno, dodajte kvasac i so i umešajte maslinovo ulje i oko 200 ml tople vode.

Mesite desetak minuta pa testo ostavite u činiji prekrivenoj plastičnom folijom da narasta oko pola sata.

Premesite i podelite na četiri dela, pa rastanjite u ovalni oblik.

Poprskajte maslinovim uljem i pospite krupnom solju.

Poređajte testo na pek-papir namazan uljem i prekrijte dobro isceđenom, vlažnom kuhinjskom krpom da stoji još oko pola sata.

Pecite petnaestak minuta na temperaturi od 190C stepeni.

Ostavite da se prohlade na rešetki a poslužite ih mlake.

Mini fokače možete pripremiti sa raznovrsnim prelivom. Uz maslinovo ulje možete dodati sušeni paradajz ili sitno seckan crveni luk, ruzmarin... po ukusu ukućana i gostiju.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna