TOPLI SENDVIČI MONTE KRISTO: prave se u tiganju, a lepši od prženica (RECEPT)

Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 4 kriške hleba ili tosta
  • 2 šnite šunke
  • 4 šnita kačkavalja
  • 1 jaje
  • puter ili ulje za prženje

Priprema:

Na dva parčeta hleba stavite šnitu kačkavalja, pa šunke, pa ponovo kačkavalja. Poklopite sa druge dve kriške hleba.

Umutite jaje, posolite i pažljivo umočite sendvič s jedne i druge strane u jaje.

Zagrejte tiganj, dodajte puter ili ulje i zapecite sendviče prvo s jedne strane. Pažljivo okrenite, koristeći širu špatulu pa zapecite i sa druge strane.

Po originalnom receptu, zapečeni sendviči se - još topli - pospu sa malo prah šećera, ali taj korak možete izostaviti.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna