Novi broj magazina Lepa&Srećna: Vaš vodič za očuvanje zdravlja

Novi broj magazina Lepa&Srećna je u prodaji!

Promo

Kada se govori o miru kao bitnom faktoru zdravlja, najvažnije je shvatiti njegovu neophodnost. Često smatramo da je to nešto izvan nas i čekamo da se situacija u kojoj smo se našli smiri i postane stabilna kako bismo se i sami umirili.

„Pričati o miru u nemirno vreme kao što je ovo u kom živimo, možda je i najvažnija tema kojom se treba baviti. Ali, važno je naglasiti da sama priča o miru, bez dubokog razumevanja, prihvatanja i primene, neće ništa promeniti. I dalje ćemo očekivati da se mir uspostavi, da se desi, da dođe”, smatra Siniša Ubović, glumac i trener ličnog razvoja.

Shutterstock  

U današnje vreme nije realno verovati da možemo izbeći stresne situacije ma koliko se trudili, ali zato možemo naučiti da ih ublažimo i da se s njima nosimo.

„U stanju stresa pažnja je sužena i svedena na problem koji se obično doživljava preuveličano”, kaže Ana Rodić, psihološki savetnik u edukaciji. „Tada se lako može skliznuti u tzv. katastrofiziranje. To znači da situaciju doživljavamo nerealno, isključujući neke delove stvarnosti u korist zamišljenih loših scenarija. Tada vam može biti od pomoći da sebi postavite nekoliko pitanja: koliko trezveno sagledavam ovu situaciju; da li bi neko drugi na mom mestu doživeo to isto i na taj način; hoće li mi to biti važno kroz pet godina...?”

Shutterstock  

„Kada je teško, sačekaj, proći će”, savet je Marije Sekulović, prve Srpkinje koja je uspela da istrči maraton na Mon Blanu dug 176,4 km savladavši 10 km uspona i spusta, i osvojila deseto mesto u svojoj kategoriji.

„Dok trčim, okolnosti se brzo menjaju i kad god pomislim da je sve dobro, takoreći odmah se ugrizem za jezik, jer znam da posle toga vrlo često sledi neki problem. To isto važi i u obrnutoj situaciji: kada mi krene loše, kada mi bude teško, malo sačekam, sednem, odmorim se i odmah se osetim bolje”, priča Marija.

Foto: Daniel Rodriguez Ramos_Sportograf Digital Solutions GmbH 

Dobar način da se oslobodite stresa, nervoze i napetosti jesu putovanja. Ponekad je dovoljno otputovati nekuda na samo nekoliko dana, prošetati u prirodi, posetiti glavni grad neke obližnje zemlje ili obići zanimljivu turističku destinaciju, pa da vam sve izgleda lepše i lakše.

„Prvi utisak koji Amsterdam ostavlja na svakoga jeste divna arhitektura i usaglašenost modernih lokala sa starim građevinama. Kako je grad, poput cele Holandije, podignut na tlu ukradenom od mora, ne treba se čuditi uskim i visokim zgradama, od kojih gotovo nijedna ne stoji samostalno, već se naslanjaju jedna na drugu kao da plešu, a tom utisku doprinose i fasade različitih boja”, piše dr Nevena Nešković u svojoj reportaži iz holandske prestonice, otkrivajući vam šta sve možete videti u njoj za svega tri dana.

Shutterstock  

Pozivamo vas da se PRETPLATITE na godišnje izdanje magazina Lepa&Srećna i uz atraktivne poklone uživate u najaktuelnijim lifestyle temama.

Zapratite Lepa&Srećna naloge na Facebook-u i Instagram-u kako biste uvek bili u toku sa najnovijim trendovima, događajima i savetima. Pridružite se našoj zajednici već danas!

Tekst: Promo