UŽIVANJE U EKSPLOZIJI UKUSA U CAMPANIA PIZZA GOURMET: Čuveni italijanski kuvar sinoć je priredio veče za pamćenje

Italijani su razbili mit koji kaže da ne treba jesti nakon 18 sati!

Stefan Stojanović

Ljubitelji italijanske kuhinje fenomenalno su se proveli sinoć u restoranu Campania Pizza Gourmet, u okviru sedme po redu “Nedelje italijanske kuhinje u svetu” u saradnji sa akterima “Sistema Italije” u Srbiji (Agencija ICE, Institut za kulturu, Komora italijanski-srpskih privrednika i Konfindustrija Srbija).

Prestonički restoran priredio je gostima veče za uživanje u sjajnim specijalitetima poznatog italijanskog kuvara Dijega Bonđovanija koji donose autentični duh Napulja. Poput vrsnih kuvara iz ove zemlje, tako i Bonđovani smatra da ne treba previše komplikovati kod pripreme jela, jer se tajna savršenog ukusa ogleda u jednostavnosti i pažljivom usklađivanju ukusa.

Luka Gori, ambasador Italije u Srbiji istakao je da je “italijanska kuhinja simbol kvaliteta na globalnom nivou”, u šta su se sinoć uverili i svi posetioci restorana Campania Pizza Gourmet.

Stefan Stojanović 

Druženju je prisustvovao i gospodin Robert Cinkota, direktor Italijanskog Instituta za kulturu, zajedno sa suprugom, kao i Tihana, prevodilac instituta.

Veliki broj ljudi sinoć se ugledao na Italijane, te su rako na večeru gledali kao na vreme koje porodica treba da provede na okupu, razmenjujući dnevne događaje i iskustva, a sve to dok uživaju u eksploziji ukusa italijanskih specijaliteta.

Stefan Stojanović 


Iako italijanski specijalitet deluju kao nepresušna riznica kalorija, gosti su juče nakon 19 sati uživali u pravim malim zadovoljstvima. Italijani po tradiciji ne služe ogromne porcije, jer kvalitet uvek stavljaju ispred količine.

Rezultat dobrog jela su kvalitetne i originalne namirnice 100% napravljene u Italiji što je i uticalo na to da restoran "Campania Pizza Gourmet" bude izabran za ovo specijalno vece.

Promo 

Bilo je jasno da je hrana vrhunska već kada je predjelo Scamorza e zucchine grigliate (grilovan scamorza sir i tikvice) nestalo sa tanjira munjevitom brzinom, a pretpostavka da su gosti bili samo gladni brzo je opovrgnuta sa istim ishodom i na narednim jelima.

Promo 


Za prvo glavno jelo biralo se između Pasta alla Norma i Spaghetti alla Siciliana, dok je za drugo Dijego Bonđovani izdvojio oradu sa povrćem, kao i jagnjeće kotlete sa pistaćima.

Promo 


Pored izvrsnih jela prezentovanih u restoranu Campania Pizza Gourmet na adresi Omladinskih brigada 86 (West 65) gosti su se uverili da se dobar obrok svakodnevno slavi u društvu porodice ili prijatelja i ne jede se samo da bi se jelo, već se svaki obrok pretvara u pravu umetnost.

Stefan Stojanović