Girl Power: Budite heroine svog života i slušajte muziku do daske!

Girl Power muzika se direktno obraća vašem srcu.

Shutterstock , Ann Haritonenko

Biti žena u “muškom” svetu. Floskula koja oko sebe okuplja mnogo polemika i borbe za ravnopravnost, iako smo u 21. veku i polemike ne bi trebalo ni da bude. Girl Power bi trebalo da je najmoćnije sredstvo za borbu za - sebe. Da moć osetimo u sebi i da se osećamo lepo i srećno svakog dana, u svakom segmentu života, čak i kad je teško, kad su prepreke.

Nije ovo još jedan feministički tekst na temu ženskih prava. Ovo je priča o ljubavi prema sebi i sitnicama kojima možete da ulepšate dan svojoj nežnoj, ženskoj sebi, da pustite kosu da se suši dok vozite, da odvrnete muziku do daske i naglas pevate u kolima.

Da se ne nervirate u saobraćaju. Da vas ne nervira red na kasi. Da ne žurite kući da punite telefon. Da stavite ruž i osmehnete se sebi u retrovizoru.

Malo je potrebno za veliku moć, a ta moć je u muzici. Postoji čitava plejlista Girl Power muzike, ali ukusi su različiti i mi ćemo vam samo objasniti kako muzika podiže život.

Vi ne osećate, ali muzika se obraća direktno vašem srcu. Možda vi ne znate kako pesma utiče na vas, ali vaše emocije mogu da razumeju. Muzika u velikoj meri utiče na naša raspoloženja i na naše emocije.

Muzika je univerzalan jezik i može da izazove nijansirane emocije. Zapravo, mozak obrađuje muzičku sintaksu na isti način kao i sintaksu jezika. Na isti način kao i jezik, muzika saopštava osećanja i ideje - kroz tekstove, progresije akorda, rifove ili ritmove koji ističu ili izvlače naša osećanja na površinu. Muzika može čak da utiče na naš puls i disanje, pokreće oslobađanje endorfina, serotonina, dopamina etc, istovremeno smanjujući kortizol.

Kad pravite plejlistu za vožnju do posla, kako god da se vozite, birajte muziku koja će da vas pokrene. U svetu tehnologije, gedžeti su tu da vam pomognu da muzika najefikasnije stigne do vašeg mozga. Možete da pevate naglas, ako ste u automobilu, ili da krišom cupkate nogom u ritmu u busu. Birajte muziku koja je pozitivna i optimistična, koja sadrži klavir, gudače, sintisajzere, bas, moćne vokale koje “bustuju” moćno raspoloženje.

Tekst: Promo