NAJLEPŠA JELKA EVROPE ZA DOČEK 2020: svi žele da vide jelku na 5 spratova (FOTO)

Lepo okićena jelka treba da ima centralnu temu ili - ideju vodilju! Pogledajte kako je ukrašena najlepša jelka Pariza a, kako neki kažu, i čitave Evrope!

Foto: Profimedia / Instagram

Galerija Lafajet je - po popularnosti među turistima - druga najposećenija lokacija u Parizu - odmah posle Ajfelove kule, piše Elle.

Ova glamurozna robna kuća (Galeries Lafayette) datira još iz davne 1889. godine. Tradicija je veoma važna, pa zato nimalo ne čudi što još neguje i jednu od najstarijih tradicija u gradu, a to je pretpraznično predstavljanje novogodišnje jelke.

Jelka je svake godine okićena u skladu sa posebno odabranom temom i to traje još od 1976. godine, kada je jelka prvi put okačena na kupolu robne kuće.

Bila je to prava senzacija - prvenstveno zbog načina na koji je predstavljena, a potom i zbog veličanstvenog načina na koji je okićena.

Kupola na kojoj visi jelka inače je zaštitni znak ove skupe robne kuće. Stalena kupola izvedena je u neovizantijskom stilu i visoka je 43 metra.

Pored nesvakidašnje jelke kojoj se posetioci dive sa svih pet spratova popularne robne kuće, u toku prazničnog perioda, temu jelke prati i ostatak dekoracije, a na nesvakidašnji način su ukrašeni i izlozi.

Tema ovogodišnjeg prazničnog dekora je košnica, te se na samom vrhu jelke nalazi "pčela kraljica", pa ih vidimo i u egzotično aranžiranim izlozima.

Kako izgledaju ove praznične pčele? Fotografije neće biti dovoljne pa smo za vas pronašli i jedan video, a čarolija Galerije Lafajet najbolje će se doživeti ako odete lično!

Izvor: Elle