Kuvar otkriva šta se sprema u kuhinji kraljevske porodice: Čarls voli povrće, Elizabeta je obožavala baš ovaj rižoto

Najbolji kuvar sveta koji je dugo kuvao u Bakingemskoj palati, otkrio je šta jedu članovi kraljevske porodice, ali i prisetio se jednog poziva pokojne kraljice Elizabete.

Profimedia

Najbolji kuvar sveta, Enriko Derflinger, otkriva tajne kulinarskog sveta svetskog džet seta, objašnjavajući koja su jela omiljena među najpoznatijim ličnostima. Kako izgleda tajni recept za rižoto Kraljice Viktorije, ali i šta na svom meniju imaju Donald Tramp, Vladimir Putin, Džordž Kluni i Džordžo Armani?

"Imao sam 14 godina kada sam počeo da ljuštim krompir u malom selu kod jezera Koma, gde sam odrastao. Onda sam počeo da radim u malim hotelima u Italiji i Evropi. Sa 26 godina, pobedio sam na konkursu za kuvara u Bakingemskoj palati i kuvao sam princezi Dijani, to je san kojii mi se ostvario", rekao je Enriko u emisiji "Uranak" na televiziji K1 i otkriva tajnu rižota kojii je kraljica Elizabeta obožavala, ali i većina svetskih lidera u Engleskoj.

"Rižota pravim od osam sastojaka iz Italije; jako dobro maslinovo ulje, rakčići sa Sicilie i taj rižota postao je slavan. On je postao moja noćna mora, jer moram svuda da ga pravim."

Otkriva i koliko je kuvao za kraljevsku porodicu

"Više od tri godiine sam kuvao. Princ Čarls je poznavalac kuhinje i vina. Kraljica je uvek bila precizna, jela je u osam sati, a princeza Diana je bila vrlo fleksibilna i otvorena za nova jela. Bilo je jedno sjajno iskustvo", kaže Enriko i otkriva šta je kraljevska porodica najviše volela dajede.

"Princ Čarls voli povrće, ima organsku baštu, pored svog zamka i sam bere povrće i donosi na pripremu. Pokojna kraljica Elizabeta je volela ribu iz Baltmoral zamka u Škotskoj. Takođe sam donosio vina iz Italije, ekstra devičansko ulje i uneo sam tu filozofiju italijanske kuhinje", kaže Enriko i objašnjava da je nakon kraljevske porodice otišao u Belu kuću, gde je kuvao za Džordža Buša starijeg, ali i da se veoma razlikuje pristup hrani u Engleskoj i Americi.

Profimedia 

"Kada je u pitanju kraljevska porodica, dugo nismo imali kralja, pa nismo bili upoznati sa tim specifičnostima. Ne možete direktno da se obratite kraljici, morate da sačekate da ona postavi pitanje. Nikada joj ne smete okrenuti leđa. To je veoma specifičan protokol. Pristup morate da prilagodite na poseban način. Obezbeđenje u Americi je mnogo jače, s obzirom na to da su se događali atentati na predsednike. Pristup hrani je takođe potpuno drugačiji. Kada porodica Buš dolazi iz Teksasa, oni obožavaju meso, stejkove, odreske. To je bio potpuno drugačiji pristup, ali svaki na svoj način zanimljiv“, objasnio je Enriko.

Printskrin / K1 televizija 

Poklon od kraljice Elizabete

"Pozvala me je pred svima. Bio sam uplašen jer sam bio prvi Italijan koji je radio za kraljevsku porodicu. Mislio sam da će me otpustiti pred svima. Pitala me je šta želim kao poklon, jer je to bio najbolji rižoto koji je jela te godine. Nisam znao šta da tražim, pa sam zamolio za jedno penkalo koje ću nositi u svom kostimu. To je svakako divan poklon koji sam od nje dobio", otkrio je Enriko.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

KEJT MIDLTON NA PARADI POVODOM KRALJEVOG ROĐENDANA  Instagram/katemiddleton_turkey