Kejt Midlton poput Lejdi Dajane: Uživa u istom hobiju kao generacije kraljica i princeza

Kejt Midlton obožava balet baš kao Lejdi Di i brojne druge dame iz kraljevske porodice.

Youtube / The Prince and Princess of Wales, Youtube / Royalworld - Nobility & Dynasties

Kejt Midlton je dospela u centar pažnje ranije ovog meseca kada je otkrila da je završila sa preventivnim hemoterapijama i da će se polako vraćati u javni život.

Jedno od prvih mesta koje je princeza posetila bila je predstava Engleskog nacionalnog baleta u Sadlers Velsu u Londonu, gde je gledala "Žizelu".

Nakon predstave, Kejt se oglasila na društvenim mrežama i rekla: „Čestitke i hvala @ENBallet i @Sadlers_Wells na izvanredno moćnoj, dirljivoj i inspirativnoj izvedbi 'Žizele' u režiji Akram Hana. Kreativnost u najboljem izdanju! C.”

Iako je mnogima ovo izgledalo kao neočekivan izbor za jedan od prvih izlazaka princeze od Velsa nakon tako duge pauze, poznavaoci kraljevske porodice podsećaju da je balet velika ljubav mnogih dama sa dvora.

Kraljica Kamila je zaljubljena u balet

Kraljica Kamila je iznenadila sve kad je otkrila da ide na časove baleta tokom pandemije korona virusa. Na društvenim mrežama je odjeknula njena izjava: "I sama malo vežbam balet kao `srebrni labudovi`. Dame bi me danas verovatno nadmašile, ali zaista uživam."

Profimedia 

"Nikada ranije nisam igrala balet, i nije važno da li ste se ranije bavili baletom ili ne, to je nešto što će vas učiniti bolje. Daje vam izvesnu dozu samopouzdanja; to je jednostavno malo discipline", kaže Kamila.

Princeza Ana je bila školovana balerina

Talenti princeze Ane ponovo su otkriveni 2020. godine, kada je plesna kustoskinja Džejn Pritčard pronašla stare beleške o njenim baletskim ispitima, dok je sastavljala muzejsku kolekciju za Kraljevsku akademiju plesa (RAD). Međutim, pošto je princeza Ana učila u okviru konkurencije, plesnog odbora ISTD, njene beleške nisu uvrštene u izložbu.

Profimedia 

Princeza Dajana je sanjala o baletu

Mlada Lejdi Dajana imala je jedan san – da postane baletska igračica. U mladosti je učila balet i nadala se da će postati profesionalna plesačica. Nažalost, porasla je suviše, postala previsoka za balet, pa je to bio jedan od razloga što je morala da u sebi uguši ovu strast.

Dajanina bivša instruktorka baleta, En Alan, govorila je o vremenu koje je provela s princezom kad ju je kraljevska porodica angažovala početkom osamdesetih godina.

Profimedia 

U doku mentarcu "Dijana: Njenim rečima", priseća se: "Kada sam je prvi put srela, bilo je očigledno da je veoma stidljiva. Ali s vremenom, kroz naše časove plesa, shvatila sam koliko joj ples znači."

"Ona je nosila ples u duši. Shvatila sam koliko joj je radosti donosio ples. Obožavala je tu slobodu kretanja i plesa. Videla sam da joj je ples pomogao da se izbori sa emocionalnim životom, koji je u to vreme za nju bio veoma težak."

Pročitajte i zašto je Kejt Midtlon skinula verenički prsten Lejdi Dajane, a u galeriji pogledajte još njenih slika.

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

KEJT MIDLTON NA PARADI POVODOM KRALJEVOG ROĐENDANA  Instagram/katemiddleton_turkey

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!