KAMILA DOČEKALA SVOJIH 5 MINUTA: Najvažnije naučila od kraljice - žena sa ovakvim nakitom se uvek prva vidi

Profimedia

Otkako je kralj Čarls na terapiji zbog karcinoma, kraljicaKamila je morala da nastupi umesto njega na mnogim javnim događajima, pa je tako bilo i na Dan Komonvelta.

Uz nju je bio princ Vilijam, i on sam pošto se Kejt Midlton još uvek oporavlja posle operacije. Pored nekima neobične činjenice da su sad "dvojac" budući kralj i žena koju su optuživali da je ljubavnica njegovog oca, još jedan detalj je privukao pažnju mnogih.

Reč je o komadu nakita koji je dugo stajao van očiju javnosti, jer ga je prethodna vlasnica, kraljica Elizabeta retko nosila. 

Profimedia 

U pitanju je broš od akvamarina uokviren dijamantima, za koji se smatra da je možda pripadao još kraljičinoj majci, kraljici Aleksandri. Poznato je da je Elizabeta imala najveću kolekciju vrednih broševa i često bi birala one koji su imali neko lično značenje za nju.

Ukupno je posedovala više od stotinu broševa, a prvih 25 su zajedno vredeli više od 90 miliona funti. Elizabeta je bila majstor da se dotera tako da svi gledaju samo u nju. Nosila je jarke, pa čak i drečave boje i govorila: "Narod želi da u masi prvo ugleda svoju kraljicu". 

Profimedia 

Birala je elegantne šešire, volela upečatljiv nakit i oblačila se u jednu boju od glave do pete. Kamila je dobro naučila lekciju, ali se trudi da "ne bode oči" bilo kome. Zato se obukla u jednu boju, ali ne previše drečavu - tirkiz, izabrala veoma efektan šešir i stavila izuzetno lep broš.

Nije htela neki koji je previše drag Elizabeti, to ne bi bilo lepo prihvaćeno. Međutim, o krupnom akvamarinu i dijamantima danas pričaju svi, pa je njena ideja sasvim uspela. Ne propustite da vidite i kako Kamila izgleda u farmerkama. 

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.