NEMA VIŠE NADE, KRVNI SUD U MOZGU STRADAO: Pred porodicom teška odluka - da li glumac treba da umre?

Porodica glumca Toma Sajzmora odlučuje o njegovoj smrti. Lekari su ih obavestili da, posle moždane aneurizme, nema nikakve šanse da će se oporaviti.

Profimedia

Za Toma Sajzmora nema više nikakve nadeda će se oporaviti. Glumac je pretrpeo moždanu aneurizmu i lekari su obavestili porodicu da preporučuju prekid rada aparata koji mu održavaju život. 

Predstavnik Sejzmora za medije je najavio da porodica u ovom trenutku odlučuje o smrti glumca, koji je smešten na intenzivnu negu, a njihov stav će biti poznat sutra. "U teškom momentu, porodica moli da se ne narušava njihova privatnost", kazao je Čarls Lago koji ih zastupa.

Tomova porodica želi i da se zahvali na stotinama poruka podrške i svim molitvama koje su poštovaoci uputili. "Ovo je veoma težak period za njih", izjavio je Lago.

Sajzmor je nađen na podu u svom domu, 18. februara, nakon što je pretrpeo moždani udar. Od tad je u bolnici, u kritičnom stanju.

Profimedia 

Iza njega je buran život ispunjen radom, ali i nasiljem, sukobima sa zakonom i upotrebom narkotika. Prvu veću ulogu je ostvario u filmu Olivera Stona "Rođen 4. jula", a publika ga pamti po ulozi u filmu "Spasavanje redova Rajana".

Aneurizma, od koje je Tom stradao, predstavlja abnormalno proširenje krvnih sudova. U mozgu ih ima čitav splet, a na njihovom račvanju u bazi mozga najčešće nastaju aneurizme.

Kako rastu, tako je sve veća opasnost da puknu i da se krv izlije. Kad je mala i otkrije se na vreme, može da se operiše ili prati. Kad dođe do pucanja (rupture), neophodna je hitna intervencija.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna