KADA NAM OTAC DONESE KOBASICE DA JEDEMO, SLAVILI SMO U KUĆI: Teška životna priča Jove Radovanovića

Jova Radovanović danas proslavlja 82. rođendan, a njegov život ispunjen je brojnim lepim, ali i teškim momentima.

ATA / Antonio Ahel

U nekadašnjoj Jugoslaviji bilo je mnogih velikih zvezda, a ansambl "Sedmorica mladih" bio je jedan od najpopularnijih bendova. Jova Radovanović bio je njegov istaknuti član. Komičar je uveseljavao imitacijama i vicevima, a osmeh od uva do uvek, pored izraženog nosa, bio je njegov zaštitni znak. Emisije "Sedmorice mladih" emitovale su se nedeljom uveče, a govorilo se da su omiljene i Josipu Brozu Titu. Jova je uvek plenio vedrinom i optimizmom, a njegov život nije bio lak. Odrastao je u siromaštvu kod Cvetkove pijace, kao jedno od četvoro dece. Majka ih je čuvala, a otac naporno radio kako bi ih odhranio.

"Meso smo jeli jedanput nedeljno, a ostalim danima ne jer nije bilo novca. Ponekad otac zaradi više, pa donese kobasice i tada je bilo slavlje u kući", ispričao je jednom prilikom za medije Jova, kome je velika želja bila da upiše muzičku školu. To je i uspeo uz pomoć komšije koji mu je nabavio klarinet kako bi ostvario svoj san. Nakon što mu se rodio sin, morao je poslom da odsustvuje sedam meseci, a kada se vratio naslednik ga nije poznavao.

"Naš sin se rodio, ja sam ga izveo iz porodilišta, bio par dana tu i onda morao da odem na put. Sedam meseci ga nisam video. Moja žena je pokazivala slike, on je već govorio prve reči, i onda sam ja došao, otvorio vrata, a kada me je video, obradovao se i počeo da viče 'tata, tata', ali je bežao od mene",ispričao je Jova koji je sarađivao i sa Lepom Brenom u filmu "Hajde da se volimo". Tokom snimanja dogodila se jedna zanimljiva situacija koja se i godinama kasnije prepričava. U gepeku svog automobila Brena je pronašla mušku jaknu, što ju je jako naljutilo. Besno je uletela u hotel i upitala "Koja je budala ostavila ovu jaknu?" na šta je Jova rekao "Lično ja i uopšte se ne libim da sam budala". Kako je na Zlatiboru bilo jako hladno, Brena je Jovinu jaknu morala da obuče, pa mu se izvinjavala zbog uvreda.

ATA / Antonio Ahel 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna