VIKTORIJA I DEJVID BEKAM PRAVE OGROMNO JEZERO NA IMANJU: komšije besne zbog "ružnog oblika", pogledajte skicu i plan gradnje (FOTO)

Foto: Profimedia Author: SOME

Viktorija Bekam, popularna modna dizajnerka i njen muž, jedan od najslavnijih fudbalera "u penziji" na svetu, Dejvid Bekam odlučili su da naprave džinovsko jezero na svom imanju, piše Lepa&Srećna.

Glavna "baza" Bekamovih u Engleskoj nalazi su u prelepoj oblasti Kotsvold, poznatoj po divnoj prirodi.

Njihov luksuzni dom je, naravno, na listi zaštićenih imanja zbog izuzetne istorijske vrednosti, a Bekamovi su morali da podnesu zahtev za odobrenje radova oblasnom Savetu okruga Zapadnog Oksfordšira.

Uz njega je priložen i kompletan projekat koji otkriva mamutsku vodenu površinu - površine od skoro 3000 kvadratnih metara, duboko četiri metra. 

Uz jezero koje ima nepravilnu formu, najsličniju obliku "bubrega", planirana je sadnja bogatog biljnog okruženja - uz drveće kao što su  platani, hrastovi, tise, grabovi i breze, biće i dosta gustog žbunastog voća poput lešnika, malina i kupina, ali i cvetnih grmova lonicere ("orlovi nokti") i viburnuma.

Međutim, komšije se bune protiv ovog plana, a dvoje je već podnelo zvanične pritužbe. Glavni prigovor zasniva se na strahu da će izgradnja novog jezera uništiti pejzaž i narušiti prirodna staništa životinja i ptica.

Takođe, mnogi se pitaju kako će se jezero napuniti vodom, ističući da će bilo kakva nova bušotina poremetiti snabdevanje prirodnih vodenih žila u tom području.

Pogledajte u galeriji slika kako ovaj predeo izgleda sada a kako bi izgledao sa zamišljenim jezerom, pa - procenite sami!

GALERIJA SLIKA

Izvor: Lepa&Srećna

LepaiSrecna VIKTORIJA I DEJVID BEKAM PRAVE OGROMNO JEZERO NA IMANJU: komšije besne zbog "ružnog oblika", pogledajte skicu i plan gradnje (FOTO)