CRVENI TEPIH KOJI SE NAJVIŠE ČEKAO: Najglamuroznija izdanja s Kanskog festivala- poznate dame u neobičnim kreacijama

Sve oči ovih dana uprte su u poznati francuski grad, koji je u znaku glamuroznog filmskog festivala. Posebna poslastica za modne sladokusce su haljine koje su poznate dame ponele na Kanskom festivalu.

Profimedia

Prva smotra nakon globalne pandemije pokazuje da se svet polako vraća u normalu, što je džet-set rado dočekao. Azurna obala okupila je glumce, reditelje, scenariste, ali i uticajne influensere i modele. Sudeći prema foto-reporterima, nova ostvarenja sedme umetnosti ostala su u senci poznatih dama i njihovih glamuroznih pojava na crvenom tepihu.

Za ovu priliku, dizajneri su se posebno potrudili, ali opšti utisak je da je Kan izgubio sofisticiranost koja ga je nekad krasila. Elegancija i svedenost karakteristični za francuski šik ove godine obogaćeni su šljokicama, perjem i prozirnim tkaninama koje smelo otkrivaju i više nego što je u Kanu uobičejno. Najveću pažnju privukla je manekenka Bela Hadid pojavivši se u provokativnoj kreaciji Danijela Rosberija. Ništa ne bi bilo čudno da nije u pitanju toples haljina sa masivnom ogrlicom u obliku pluća. Društvena poruka ili samo modni izlet, ostaje da se vidi.

Njena koleginica Izabel Gular osvojila je prisutne zgodnim telom u smelim kreacijama otvorenih leđa. Crvenim tepihom uzdahe je mamila i Viktorijin anđeo Tejlor Hil, u crnoj čipkastoj haljini.

Slučajno ili ne, čas stila i elegencije održale su dve Francuskinje. Filmska diva Ketrin Denev pokazala je kako izgleda prefinjena dama, odevena u crnu dugu haljinu sa stileto cipelama i žutom pismo tašnom. Nekadašnja manekenka i bivša prva dama Francuske, Karla Bruni, opredelila se za srebrnu haljinu na jedno rame.

Profimedia Sve oči ovih dana uprte su u Kan, koji je znaku glamuroznog filmskog festivala.


Među svetski džet-set ušunjale su se i dve uticajne influenserke- Italijanka Kjara Feranji u lepršavoj zelenoj haljini i Nemica Leoni Hane u višeslojnoj mint kreaciji od tila.

 Izvor: Lepa&Srećna