Održan Masterclass Alekse Rabrenovića, powered by Batiste! Lepa&Srećna organizovala javni čas savršene frizure za tren

Za sve dame koje su želele da nauče kako da kod kuće naprave frizuru kao u salonu, a da ne moraju da potroše čitavo bogatstvo na uređaje za stilizovanje održan je "Lepa&Srećna Masterclass by Aleksa Rabrenović" powered by Batiste.

Uroš Arsić / Mondo

U subotu, 19. oktobra, tržni centar Big Fashion bio je centar pažnje za brojne dame koje su prisustvovale događaju "Lepa&Srećna Masterclass by Aleksa Rabrenović". Učesnice su imale jedinstvenu priliku da saznaju profesionalne trikove za savršenu frizuru u svakoj prilici i otkriju koje proizvode treba da koriste da bi postigle rezultate za divljenje.

Za sve dame koje su želele da nauče kako da kod kuće naprave frizuru kao u salonu, a da ne moraju da potroše čitavo bogatstvo na uređaje za stilizovanje, prijava za ovaj Masterclass bila je prava prilika. Uz podršku brendova Batiste, Collacare i Unitech-Hair&Beauty i prepunom atrijumu tržnog centra Big Fashion, za nekoliko sati prisutne dame su imale priliku da nauče brojne trikove potrebne da kosa zablista u svakoj prilici!

Magazin "Lepa&Srećna" svojim čitateljkama poklonio je besplatni Masterclass koji je održao Mr. Hair Aleksa Rabrenović, beogradski frizer posebno poznat po balayage tehnici o čemu svedoče mnoge poznate dame koje su njegovi klijenti, kao i brojni pozitivni komentari na njegovom Instagram profilu.

Uroš Arsić / Mondo 

"U magazinu Lepa&Srećna, u okviru beauty rubrike “Kosa”, predstavljamo najnovije trendove i korisne savete za negu kose. Već za naredni broj našeg magazina, najavljujemo intervju sa Aleksom Rabrenovićem, u kojem će naš poznati beogradski frizer otkriti trendove za predstojeću zimsku sezonu slavlja", najavila je Žaklina Milenković, glavna urednica magazina Lepa&Srećna.

Kroz kombinaciju teorije i prakse, glavna tema "Lepa&Srećna Masterclass by Aleksa Rabrenović powered by Batiste", uz podršku brendova Collacare i Unitech-Hair&Beauty, bio je proces stilizovanja kose u svakoj prilici.

Uroš Arsić / Mondo 

Lokne koje traju ceo dan

Ko od nas ne voli besprekorno stilizovane lokne? One su večiti simbol elegancije i glamura, ali često se borimo da ih održimo tokom celog dana. U okviru "Lepa&Srećna Masterclassa“, Aleksa je otkrio trikove i savete kako da one duže traju i kako da ih pravilno negujete. Postizanje talasa kod kuće nikada nije bilo jednostavnije, a učesnice su naučile kako da prave frizure koje izgledaju kao da su upravo izašle iz salona.

Jedan od najinteresantnijih delova bio je feniranje na lokne, tehnika koja se razlikuje od upotrebe figara, kupe ili prese za kosu. Aleksa je demonstrirao kako se uvojci formiraju pomoću okrugle četke i toplog vazduha, dajući kosi volumen i željeni oblik. Uz dodatne savete, kao što je „hlađenje“ lokni i pravilno stilizovanje vlažne kose, učesnice su dobile sve potrebne informacije za postizanje dugotrajnih i prelepih frizura.

Idealna osnova

Ako planirate da uvijate kosu, ne možete da preskočite fen. Koristeći okruglu četku, osušite kosu što obimnije i to će stvoriti idealnu osnovu za lokne.

 Pogledajte u galeriji kako je izgledalo na "Lepa&Srećna Masterclass by Aleksa Rabrenović powered by Batiste".

“Ohladite” lokne

Uzmite svaku svežu kovrdžu i pričvrstite njen spiralni oblik pomoću šnalice. Ako prebrzo “razbijete” uvojke, oni će za kraće vreme izgubiti formu.

Lakoća stilizovanja

Kosu je lakše stilizovati dok je ona mokra, naročito kod kovrdžave i “čupave” kose. Vlaga smanjuje mršenje, zbog čega se vlasi lakše oblikuju onako kako želite. Uvidećete da na ovaj način vaša frizura ostaje “stabilna” tokom celog dana.

Takmičarski duh i nagrade

Nakon edukativnog dela, dame su se oprobale u praktičnom delu takmičenja, uz Aleksine korisne savete. Sve učesnice takmičenja dobile su goodie bag, dok je stručni, tročlani žiri u sastavu Aleksa Rabrenović, Dalibor Bajić (predstavnik generalnog sponzora Batiste) i Žaklina Milenković (glavna urednica magazina Lepa&Srećna), proglasio tri najbolje frizure i dodelio vredne nagrade koje je pripremio Ecolatier.

Prvo mesto su ravnopravno podelile Dragana Čolaković i Anastasija Vladić, dok je drugo mesto pripalo Hani Čolović, a treće Senki Lučić.

Uroš Arsić / Mondo 

Aleksa Rabrenović je istakao zadovoljstvo što je bio deo ovog događaja, pohvalivši veštinu i trud svih takmičarki.

"Bilo je pravo zadovoljstvo gledati učesnice kako primenjuju naučene tehnike i savete uz Batiste šampon za suvo pranje kose. Zasluženo smo odlučili da podelimo prvo mesto, jer su dame pokazale izuzetnu spretnost i kreativnost. Sve pohvale timu koji je organizovao ovaj fantastični događaj", rekao je Aleksa.

Ovako osmišljen događaj nije samo prilika da se nauče novi trikovi, već i da se spoje lepota i zabava, dok se neguje zajednica žena koje dele ljubav prema negovanoj i zdravoj kosi.

Tekst: Lepa&Srećna