Požurite i posadite ovo cveće u oktobru: Imaćete baštu punu boja i tokom zime

Sadite u jesen kako biste uživali u bašti tokom zime.

Shutterstock

Najuporniji baštovani se ni u oktobru ne odriču radova u bašti. Mnogima su dvorišta prazna i beživotna u hladnim danima, ali ima i biljaka koje možete da posadite kako bi vam i u zimu vrt bio u lepim bojama. 

Dan i noć

Seme popularnog cveća "dan i noć", posađeno početkom oktobra, razvija snažan korenov sistem pa će se lepi, otporni cvetovi pojaviti neposredno pre nego što stignu najhladniji dani.

Njihova paleta svetlih nijansi - ljubičasta, narandžasta, ružičasta i crvena - može da ulepša i najtmurnije zimske dane.

Shutterstock  

Visibaba

Kao jedan od prvih cvetova koji se pojavljuju, visibabe se mogu saditi sve do kasne jeseni. Ove izdržljive biljke podnose mraz i sneg i divan su prizor kad izviruju kroz beli zimski pokrivač. Cvetaju čak i na vrlo niskim temperaturama i nema potrebe da ih štitite od mraza.

Shutterstock  

Japanska trava

Zimzelena japanska trava Carex morrowii ima atraktivne zelene listove sa žutim ivicama i savršena je kako za ivice leja tako i za ukras oko staza. Sve dok se zemlja ne smrzne, možete da je zasadite, a obavezno je postavite na sunčano mesto kako biste maksimalno istakli njenu lepotu. Pročitajte šta sve gaji Dejvid Bekam u svojoj bašti.

Shutterstock  

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

NAJLEPŠE DVORIŠTE U EVROPI  Instagram/littlegarden.world