Boraveći četiri godine u Indiji na studijama klasičnog dramskog plesa (Bharatanatyam-a) Violeta Venu Rati iskusila je kako pokreti deluju na naše telo i um i rešila je da sva svoja iskustva i znanja prenese u Srbiju.

Ples kao disciplina pomaže da integrišemo ličnost i ostvarimo njenu celovitost, pa ova instruktorka preporučuje nritju jogu koja je kombinacija plesni i joga pokreta. Ukoliko niste upoznati šta u stvari obuhvata i predstavlja nritja joga, pročitajte u nastavku.

Nritja joga je zapravo plesna terapija koja koristi muziku, razne plesne stilove kao i joga položaje da stimuliše pokret, emocije i ekspresiju. Ima brojne terapeutske efekte. Pokreti očima jačaju očne mišiće i očne krvne sudove i samim tim poboljšavaju vid. Položaji ruku (hastha mudre) utiču na nervne završetke prstiju koji stimulišu razne organe i grupe mišića u našem telu.

Ova vrsta joge oslobađa od ukočenosti, energetskih blokada, nervne napetosti, stresa, i omogućava telu da poprimi svoju pravu fizičku i duhovnu energiju. Donosi radost, mir i harmoniju srcu i duši.Nritja-joga donosi emotivni, fizički i duhovni sklad.

Pogledajte vežbu za jačanje gluteusa.