Posle velikog slavlja u kojem se obilovalo u „iću i piću”, stomak počinje polako da vas „štipa”. Nadutost i mučnina posle skoro svakog obroka prava su muka, a oni su najčešće znak da strada žuč. Gorki sok za varenje - žuč - deluje kao sredstvo za pranje sudova i rastvara masnoću u hrani razloženoj u želucu. Samo na ovaj način probava može normalno da funkcioniše. Sistem za varenje u svakom slučaju osetljivo reaguje na suviše masnu hranu i brzo se optereti. Dva sjajna saveznika za bolju probavu hrane dolaze iz prirode. To su kraljevska artičoka i kurkuma (preparate na bazi ovih biljaka možete naći u apoteci). Materije koje one sadrže podstiču stvaranje žučne tečnosti i ubrzavaju njeno oslobađanje. Rezultat: masna hrana bolje se vari i lakše podnosi. Najbolje je da se ovaj suplement uzme pre masnog obroka. 

Kapsule sa nitima iz listova indijske smokve (litramin) vezuju deo masnoće unete hranom. Iz tankog creva kompleks niti i masti se ne vezuje, već se izlučivanjem izbacuje iz organizma. Kapsule se uzimaju odmah nakon masnog obroka. Piju se kao lek, a u kombinaciji sa niskokaloričnom ishranom i fizičkom aktivnošću ovaj biljni „vezivač” masti podržava i optimalni menadžment težine.