Korenska čakra je energetski centar smešten pri samom kraju kičme i povezana je sa osećajem sigurnosti, stabilnosti i preživljavanja, pa utiče i na osećanja poverenja i opuštenosti.

PROČITAJTE JOŠMoćni napitak koji čisti krv, hrani i revitalizuje ćelije: evo kako da napravite čaj od koprive (RECEPT)

Određene vrste namirnica poput proteina, minerala, crvenog voća i povrća, kao i korenastih biljaka, mogu pomoći da se vaša korenska čakra aktivira i da se očisti vaša aura.

Predstavljamo vam recept za ukusan i zdrav obrok, čija mešavina namirnica može dovesti do vibracije vaše korenske čakre i učiniti da se osećate sigurno i zadovoljno.

Sastojci:

  • 6 srednjih cvekli, oljuštenih i iseckanih na kockice
  • 3 slatka krompira, oljuštiti i iseckati na kockice
  • 1 srednji crni luk, na sitne kockice
  • 1 srednji čen belog luka, na sitne kockice
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje ili ulje od semena grožđa (po vašem izboru)

PROČITAJTE JOŠ: Moćna smola ravna zlatu: kako tamjan leči i dušu i telo (POSTNATALNA DEPRESIJA, STRES, ASTMA, BRONHITIS)

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni i obložite vatrostalnu posudu aluminijumskom folijom.  Pored komada cvekle u činiju dodajte i pola kašike ulja, 1 kašičicu soli i 1 kašičicu bibera. Premažite cveklu uljem ili začinom i promešajte. Jelo stavite u zagrejanu rernu i pecite ga 15 minuta. Dok se jelo peče u činiju dodajte kockice slatkog krompira, kockice crnog luka, belog luka i prelijte povrće sa 1/2 kašike ulja, 1 kašičicom soli i 1 kašičicom bibera. Nakon 15 minuta jelo izvadite iz rerne i izručite činiju sa povrćem u vatrostalnu posudu. Ponovo prekrijte posudu aluminijumskom folijom i pecite jelo 45 minuta. Nakon 45 minuta izvadite jelo i proverite da li su krompir i cvekla omekšali, a ako nisu vratite jelo u rernu i proveravajte na svakih 10 minuta da li je dovoljno pečeno. Kada je jelo pečeno ostavite ga 10 minuta da se ohladi i sipajte ga na tanjire. Jelo poslužite i uživajte dok negujete vašu korensku čakru.

Izvor: Lisa