Ovaj moćan napitak možete napraviti i u boci s vodom, poneti ga sa sobom na posao, i piti ga tokom dana. Biće ukusan i ako istovremeno dodate dva začina – dobra kombinacija je limunov sok i cimet, karanfilić i listići nane, sok limete i sveži krastavci, a sami isprobajte i druge kombinacije.
1. Sveže isceđen limunov sok ili sok limete
Limun i limeta su odlični izvori vitamina C, vrlo važnog antioksidanta koji pomaže u neutralizaciji slobodnih radikala u telu. Takođe, dobri su pročišćivači organizma jer podstiču probavu. Iscedite pola limuna ili limete u bocu vode.
2. Sveži listovi nane
Biljku nane možete i sami uzgajati u vrtu, na balkonu, a održavaće se i ako je držite unutra, samo je stavite pokraj prozora kako bi dobila dovoljno svetla. Nana aktivira pljuvačne žlezde i enzime za varenje, koji pomažu telu da apsorbuje hranljive materije iz hrane. Zbog svojih umirujućih svojstava pomaže kod želučanih tegoba.
3. Karanfilić
Osim što pomaže kod problema sa sistemom za varenje, uspešno se bori protiv parazita koji se mogu naći u ljudskom organizmu. Ubacite u vodu tri do pet celih karanfilića i ostavite da malo odstoje kako bi dali aromu vodi. Kad popijete vodu, karanfilić možete pojesti, samo pazite, jer je veoma ljutog ukusa.
4. Koren đumbira
Đumbir se već vekovima koristi kao lek kod loše probave, grčeva, mučnine i plihova. Uz to pospešuje cirkulaciju te deluje protiv upala i protiv virusa. Đumbir veličine palca narežite na male kockice i dodajte vodi. Kao i kod karanfilića, kad popijete vodu đumbir takođe možete pojesti, ali pažljivo, jer je takođe vrlo aromatičan.
5. Kriške svežeg krastavca
Krastavci vodi daju fini sveži ukus, a možete ih jesti i dok pijete vodu. Pomažu u uklanjanju toksina iz probavnog sistema i snabdevaju telo vodom. Ne samo da sadrže antioksidante i vlakna nego i pospešuju proizvodnju insulina u gušterači. Kriške svežeg krastavca narežite na kvadratiće i prelijte vodom.
6. Cimet
Odličan je lek protiv gljivica i virusa, a pomaže i kod loše probave. Pospešuje cirkulaciju, razgrađivanje masnoća tokom probave i regulisanje glukoze u krvi tako što usporava vreme potrebno da hrana iz želuca ode u tanko crevo. Komadić cimetovog štapića stavite u vodu i pustite da kratko odstoji kako bi pustio aromu u vodu.
Izvor: Zadovoljna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka