Ako vam treba hitno mršavljenje i zategnut stomak bez previše napora, otkrivamo vam čudotvoran trik sa Interneta, piše Lepa & srećna.

Fotografija nepoznate žene na Internetu pre i posle dijete izazvala je veliko interesovanje među zajednicom koja se bori protiv viška kilograma. Osim što je smršala 7 kilograma za samo mesec dana, svi su primetili neverovatnu promenu, njen nadut i veliki stomak postao je ravan.

Iako je ostala anonimna, otkrila je tajnu svoje transformacije. Tokom 4 meseca devojka je povećala unos vode, u odnosu na količinu koju je pila, i izbegavala slanu prerađenu hranu. Za još bolji efekat ove dijete počnite da vežbate i izbegavate slatkiše, a upornost će vrlo brzo pokazati rezultate.

Izvor: Lepa & srećna

SMRŠAO JE 75 KILOGRAMA, A POŠTOVAO JE SAMO 3 PRAVILA: evo kako da brzo smršate bez gladovanja

Poznati engleskikuvar uživao je u prženoj i masnojhrani, ali nakon što se drastično ugojio, odlučio je da smrša poštujući 3 jednostavna pravila, piše Lepa & srećna.

Mnoge domaćice pokušavaju da izgube višakkilograma, ali obično je baš to što redovno kuvaju za celu porodicu prepreka. Međutim,  profesionalni kuvar Tom Keridž pronašao je super trik kako da nastavi da sprema ukusnu hranu i da gubi kilograme. On se odlučio za dijetu koja sadrži malo ugljenihhidrata i poštovao je 3 pravila: bez testenina, bez hleba i bez pirinča.

Dijeta koje se kuvar pridržavao podseća na dopamin dijetu koja sadrži mlečne proizvode, kao što su jogurt, mleko, sir, a obavezno je izbavciti alkohol. Ova dijeta nije restriktivna što se tiče mesa poput govedine, piletine i ćuretine, a preporučuju se riba i jaja. Obavezne namirnice u ovoj dijeti su voće, povrće, crna čokolada, banana i orasi.

BRZI TEST ZDRAVLJA OTKRIVA DA LI SE U TELU RAZVIJA OPAKA BOLEST: evo kako da sami proverite zdravlje organa za samo 10 minuta

Utvrdite stanje pluća testom od dva minuta, štitne žlezde refleksima, a sluha pomoću ručnog sata!

Zdravstveni testovi mogu otkriti pojedinosti o stanju vaših očiju, pluća, creva, pa čak i štitne žlezde.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO NAM CENTRALNO GREJANJE UNIŠTAVA ZDRAVLJE: evo koje bolesti nastaju zbog velike toplote u kući

Iako su korisna preventiva, lekari upozoravaju da brzi testovi mnogo govore o našem zdravlju, ali nikako nisu zamena za redovne kontrole! Evo kako da sami proverite kako stoje stvari...

Creva

Usporen rad creva može biti znak upalnih bolesti i gastroenteritisa, a ređe tumora debelog creva. Da biste otkrili koliko dugo hrana putuje kroz vaš probavni sistem, pojedite malo slatkog kukuruza. Njegova žuta ljuska je nesvariva, pa ćete moći da izmerite vreme varenja. Ako se kukuruz u crevima zadržao duže od 72 sata, varenje je presporo.

Srce

Nepravilan rad srca znači pet puta veću verovatnoću od udara. Da biste ispitali njegov ritam, ispružite ruku s dlanom okrenutim prema gore. Srednji prst i kažiprst druge ruke stavite na nadlanicu. Kad osetite puls, nogom kuckajte u ritmu srca jedan minut. Ako je kucanje u ritmu sata, rad vašeg srca je u redu.

Mozak

Problemi s koordinacijom mogu upućivati na multiplu sklerozu i rizik od moždanog udara. Da biste testirali koordinaciju, sedite nasuprot nekog ukućanina. Sledite očima njegov prst dok ga pomiče levo-desno, pa pokušajte da ga dodirnete, a potom dotaknite svoj nos. Promašite li, to može biti znak neuroloških problema.

PROČITAJTE JOŠ: OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA RAK GRLIĆA MATERICE: evo kako svaka žena može da otkrije podmuklu bolest na vreme

Štitna žlezda

Ispružite ruke s dlanovima prema dole i stavite na njih A4 papir. Ako ruke drhte, moguće je da je štitna žlezda proizvodi previše hormona, zbog čega se puls ubrzava, a mišići grče.

Pluća

Zdravlje pluća možete brzo ispitati dvominutnim žustrim hodanjem ili penjanjem uz stepenice dok razgovarate s nekim. Vežbanje podstiče pluća da rade brže, a razgovor tokom uspona dodatno ih opterećuje. Ako ostanete bez daha ili otežano dišete, toliko da vam je neprijatno, vreme je za lekara.

Proverite sluh

Sluh sa starenjem polako, ali sigurno slabi. Da biste utvrdili u kakvom je stanju trenutno, potreban vam je ručni sat s kazaljkama i prostorija bez buke. Jedno uho dobro začepite prstom, a kraj drugog stavite ručni sat čiji se otkucaji dobro čuju. Osluškujte kucanje i lagano ga udaljavajte. Otkucaje bi trebalo da čujete i kad ruku potpuno ispružite, odnosno kad je sat za celu dužinu ruke udaljen od uha. Nakon što ste testirali jedno uvo, ponovite i sa drugim.

Izvor: Kurir