Nakon što se drastično ugojila, Aleksa Firs (34) odlučila je da izgubi višak kilograma, ali se nije ni odrekla omiljene hrane, piše Lepa & srećna.

Aleksa je na Internetu saznala za ketogenu dijetu, odnosno režim ishrane koji dozvoljava masnu hranu, ali zahteva da se smanji unos ugljenih hidrata. Nakon pozitivnih iskustava koje je pročitala, Aleksa je odlučila da započne proces mršavljenja. Kilogrami su nestajali, a ona je u svom jelovniku imala slaninu, šnicle i topljeni sir.

Pored dijete, svake nedelje je trčala 2, 5 kilometara i dva puta nedeljno radila vežbe koje troše dosta kalorija. Takođe, umesto da kupuje gotovu hranu, počela je da kuva i tako kontrolisala šta jede i kolike su porcije. Od septembra 2016. godine, Aleksa je uspela da smrša 60 kilograma i danas je puna samopuzdanja i zadovoljna što je zdrava i vitka.

Izvor: Lepa & srećna

OVO NIKAKO NE SMETE DA DRŽITE U NOVČANIKU: evo kako odbijate energiju novca i privlačite siromaštvo

Novčanik po verovanju ne morate uvek da nosite sa sobom, ali postoje pravila za koja se veruje da privlače obilje!

FENG ŠUI PRAVILA ZA KUHINJU: ove boje u kuhinji privlače zdravlje i novac...

Novčanik može stajati u spavaćoj sobi ili u radnom stolu. Važno je da imate novčanik koji samo vi koristite i da ga često otvarate.

U novčaniku nikako ne smete nositi neplaćene ili plaćene račune, jer će uvek privlačiti energiju plaćanja. Poželjno je nositi odvojenu torbicu za papiriće i vizit karte.

Ako novčanice nisu lepo složene, onda je nered i blokiranost u novčaniku i u energiji vaših finansija, kao i u domu. Nered u novčaniku prikazuje vaše nepoštovanje prema novcu.

Prilagođeno sa: Atma

Feng šui za uspeh i novac u kući: magični kvadrat od 9 polja pomaže vam da uredite dom blagostanja

Lo shu je ustvari magični kvadrat od 9 polja u kome su raspoređeni brojevi od 1 do 9 tako da u svakom redu, koloni i dijagonali zbir iznosi 15.

8 snažnih iscelitelja loše energije po feng šuiju: šta treba da imate u domu

Po legendi, pronašao ga je drevni kineski car Fu Xsi na leđima magične kornjače. Primenjujemo ga tako što kvadrat precrtamo na providnu foliju ili celofan i postavimo preko tlocrta kuće kako bismo odredili 9 sektora i svaki na odgovarajući način ojačali (pre postavljanja Lo shu, pomoću kompasa treba odrediti strane sveta u kući).

7 koraka da očistite dom po feng šui pravilima

Lo shu se može primeniti na tlocrt čitave kuće, na svaku prostoriju posebno ili čak na radni sto.

Sektor 1 zauzima severni ugao doma i utiče na posao i uspeh u karijeri. Energizuje se vodenim elementom poput akvarijuma sa zlatnim ribicama.

Sektor 2 se nalazi u severozapadnom uglu i energija tog sektora je odgovorna za naše ljubavne veze i sreću u braku. Energizuje se elementom zemlje, najbolje kristalima ili keramičkim figuricama. Najviše efekta će imati figurice u paru, poput mandarinskih patki. Od kristala najbolje je postaviti 2 roza kvarca ili ametista.

Sektor 3 je smešten na istoku i vezuje se za zdravlje. Odgovarajući element je drvo, pa postavljanje snažne i čvrste biljek poput bambusa ili bora, donosi dobro zdravlje i dugovečnost.

Sektor 4 se nalazi na jugoistoku i takođe mu odgovara element drveta. Ovo je sektor novca, pa je tu najbolje postaviti zelenu biljku sa okruglim mesnatim listovima koje simbolišu novac. Biljka mora cvetati i razvijati se kako bi se i naše finansije razvijale. Prilikom presađivanja te biljke, prije nego što stavite novu zemlju na dno saksije postavite jednu metalnu kovanicu. Kasnije će simbolički sa cvetanjem biljke cvetati i naše finansije.

Sektor 5 se nalazi u centru svačijeg stana, to je osovina oko koje se okreću ostali sektori. Nema posebnu oblast delovanja, već deluje na sreću generalno. Zato centar doma mora uvek biti svetao, čist i prozračan.Niako nije preporučljivo živeti u domu gde je toalet u centru, jer to donosi siguru nesreću. Budući da je centar pod uticajem zemljanog elementa, dobro je postaviti par kristala ili čak okačiti kristalni luster.

Sektor 6 se nalazi na severozapadu i predstavlja pomoć važnih i uticajnih ljudi. Odgovarajući element je metal, tako da u ovom sektoru sve metalno ili ovalnog oblika donosi sreću, posebno zvončići sa 6 cevi ili 6 novčića vezanih crvenom trakom.

Sektor 7 obuhvata zapadni deo svakog doma i on utiče na sreću dece u kući. Takođe se energizuje metalom, slično kao sektor 6.

Sektor 8 zauzima severoistočni ugao stana, i donosi sreću u učenju pa je ovaj sektor najbolje aktivirati u sobi dece školaraca. I njemu odgovara zemljani elemet, pa se aktivira kristalima, poput gorskog kristala, aventurina, sodalita...

Sektor 9 je sektor koji utiče na ugled i reputaciju cele porodice, a položaj mu je na jugu. Njegov element je vatra, pa se ovaj sektor lako aktivira svime što je povezano sa vatrom, dakle slike sa jarkim motivima ili jednostavno jače osvetljenje.

Ukoliko je vaša kuća nepravilnog oblika, kao što su popularne u obliku slova L, imate verovatno neke izbočene uglove ili vam neki sektori nedostaju. To se lako ispravlja pomoću ogledala, ali ipak treba konsultovati feng shui majstora jer treba biti veoma oprezan sa upotrebom ogledala.

1. - VODA

2. - ZEMLJA

3. - DRVO

4. - DRVO

5. - DELUJE NA SVE

6. - ZLATO

7. - ZLATO

8. - ZEMLJA

9. - VATRA

Autor: Miloš Timić