Ovu hranu mnogi zaborave dok su na dijeti, a baš ona pomaže da brzo i lako smršamo i sačuvamo telo od opasnih bolesti, piše Lepa & srećna.

Ko bi rekao da su jaja dobar izbor za dijetu? Ali istraživanja dokazuju da se zbog ove naminice duže osećamo siti i da reguliše apetit! Jaja sadrže visok nivo proteina koji hrane i smanjuju bolove u mišićima, a podstiču mršavljenje zbog neophodnog vitaminaD. Pomorandže nam pomažu da brzo prebrodimo prehladu i ojačamo imunitet, ali su i savršena doza prirodnog i zdravogšećera i vitamina Ctokom dijete. Ova voćka sadrži i vlakna koja ubrzavaju metabolizam.

Bademi su odlična grickalica za dijetu, a nauka dokazuje da reguliše visokkrvnipritisak i holesterol. Takođe, bademi naše telo snabdevaju proteinima, kalcijumom, vlaknima, vitaminomE i flavonoidima.

Izvor: Lepa & srećna

ŠTA ĆE SE DESITI U TELU AKO POJEDETE 7 ORAHA: Čudotvorno voće donosi brze rezultate

Ako ste na dijeti ne izbegavajte užinu, već  jedite ovo čudotvorno voće koje brzo topi masne naslage, piše Lepa & srećna.

Istraživanja pokazuju da nam orasi pomažu da brže i lakše smršamo. Orasi sadrže sastojke koji čine da duže budemo siti i smanjuju pojačan apetit. Šaka ovog voća dnevno dovoljna je da podstakne proces mršavljenja, a isti efekat na organizam imaju i bademi.

Njihovo čudotvorno dejstvo krije se u količini proteina i masti koje sadrže. Orasi su naročito dobri za skidanje masnih naslaga sa stomaka, jer imaju mononezasićene masti koje se ne talože oko struka. Dok ste na dijeti slobodno grickajte obroke, bavite se fizičkom aktivnosti i očekujte neverovatne rezultate u narednom periodu.

Izvor: Lepa & srećna

DUGO STE SITI, A SALO SE TOPI: evo šta treba da doručkujete ako želite brzo da smršate

Doručak je najvažniji obrok u toku dana, a evo šta treba da jedete ako želite da skinete višak kilograma, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO DA ZATRUDNIM: evo kako da očistite jetru, debelo crevo i bubrege pre trudnoće

Istraživači u Americi otkrili su da doručkovanje pečuraka skida kilograme, pa omlet sa šampinjonima ili dvopekom možete jesti bez grižesavesti ako ste na dijeti. U toku istraživanja dokazano je da pečurke duže stvaraju osećaj sitosti u odnosu na meso, pa ako ih pojedete za doručak nećete imati pojačan apetit u toku dana.

Stručnjaci ističu da čovek iz pečuraka može obezbediti telu dovoljnu količinu proteina. U 5 komada šampinjona srednje veličine ima  samo 20 kalorija, 0 masti, 3 grama proteina i malo natrijuma, što ih čini savršenim za dijetu i zdravlje. Pečurke su prirodan izvor vitamina D, a nedavno je otkriveno da supstanca koju sadrže sprečava nastanak demencije.

Izvor: Lepa & srećna

BOJA SPERME OTKRIVA BOLEST: Muška ejakulacija alarm za lekara

Ako je boja sperme izmenjena duže od par dana, to je simptom koji ne treba ignorisati, piše Lepa & Srećna

Ejakulat zdravog muškarca ima sivkastobelu boju, a ponekad može dobiti i žutu nijansu ako muškarac niije mokrio pre ejakulacije. Međutim, ako sperma ima crvenkastu nijansu, to ukazuje na moguće tragove krvi (hematospermija) i ukazuje na visok krvni pritisak, poremećaj u zgrušavanju krvi i neke vrste karcinoma.

Duže prisustvo žute boje u spermi nastaje zbog seksualno prenosivih bolesti, ali i kao nusposledica nekih medikamenata. Zelenkasta boja ejakulata može ukazivati na infekciju prostate.

Izvor: Lepa & Srećna

PROČITAJTE JOŠ:

ŠOKANTNO OTKRIĆE MENJA SEKS U CELOM SVETU

SEKS DIJETA TOPI KILOGRAME

KAKAV JE SEKS U 80. GODINI

KAFA ZA DIJETU: Kad treba da pijete kafu da lakše i brže oslabite

Ako pijete kafu, trošićete više kalorija nego ako je ne pijete.

Istraživanja pokazuju da kafa ubrzava metabolizam i da je idealno ako je popijete odmah posle jela, naročito ako je obrok bio obilan, a jela jaka.

Drugi trik koji otkrivaju nutricionisti je da popijete kafu pre vežbanja. "Kafa pre teretane ili trčanja bukvalno sagoreva masnoće", kažu stručnjaci za ishranu. To ne znači da treba da se oslanjate na kafu kao izvor energije, ona će vas osvežiti samo na kratak rok. I naravno - bez šlaga i puno šećera u šoljici kafe!

PROČITAJTE JOŠ:

HRANA KOJA VODI U SMRT

NAJLEPŠI LUKSUZNI BAZENI

AKO VAS BOLE ZGLOBOVI, PRESTANITE DA OVO RADITE!