Hormoni su odgovorni za raspored sala na našem telu.

Nažalost, kod mnogih dama je prisutan hormonski disbalans.

Hormonski disbalans je posledica zagađenog vazduha, nedovoljne fizičke aktivnosti, neodgovarajuće ishrane i mnoštva stresnih situacija.

Prema tome, uključite se u fizičku aktivnost, redukujte način ishrane i zaboravite na brzu hranu, boravite na svežem vazduhu i izbegavajte stres i nerviranje.

Masne naslage oko struka u vidu šlaufa ukazuju da je lučenje insulina van kontrole.

Da biste to redukovali jedite što više morskih plodova, ribe, brokolija uz začine kao što su cimet, čili, a zasladite se borovnicama i brusnicama i pijte svakodnevno zeleni čaj. Koristite hleb od integralnog brašna. Ovako ćete pročistiti organizam i lučenje insulina svesti na optimalnu meru. Izbacite iz upotrebe alkoholna i gazirana pića, slatkiše i pomfrit.

Naslage sala u predelu pazuha onemogućavaju vas da nosite haljine i majice bez rukava i sa bretelama.

Osim što ne izgleda lepo, ova pojava može da bude znak da štitna žlezda ne radi kako treba, to jest da je sporija nego što bi zaista trebalo, a obično je praćeno brzim zamaranjem i lošim raspoloženjem.

Bilo bi odlično da kupus, brokoli, prerađenu soju, kelj, repu, jagode i breskve jedete u što manjim količinama. Zamenite ih lososom, tunom, brazilskim orahom, crnim lukom i integralnim žitaricama. Naravno, nerviranje i stres su vam zabranjeni.

Salo na nadlakticama otkriva da se testosteron slabo luči u vašem telu.

Da biste to sanirali, potrudite se da češće vodite ljubav , da svakodnevno vežbate grupu mišića na nadlaktici, da dovoljno spavate i da niste pod stresom. Izbegavajte slatkiše, ali nema potrebe da gladujete. Uzimajte što više lososa, avokada i semena lana.

Masne naslage na bokovima i zadnjici

Masne naslage na bokovima i zadnjici ćete eliminisati ako ishranu bazirate na povrću, voću, jogurtu i integralnim žitaricama.

Ovaj problem se javlja ako je nivo estrogena veći od optimalnog. Smanjite upotrebu lekova za smirenje, kafe, alkoholnih i gaziranih pića.

Izvor: Lekarinfo