Malo pre 40. rođendana Robert Sančez je počeo da oseća gorušicu, a imao je i problema s nesanicom. Sančez je svoje zdravstvene probleme povezao s nezdravim načinom života.

Pomislio je kako ima nešto u tome što su mu njegovi kolege s posla govorili: "Hrani se organskim namirnicama i otkrićeš neki sasvim drugi svet ukusa i zdravstvenog boljitka".

Nakon što je doneo čvrstu odluku da mesec dana odbaci sve neprirodne proizvode, svoju je odluku otkrio supruzi i deci. Bili su skeptični oko toga hoće li izdržati, a kako je ispričao za Men`s Health, bio je i on sam.

VIŠE: Eksperiment: dve nedelje su jeli samo organsku hranu, a ovo su rezultati (VIDEO)

Koristiti samo prirodne, organske proizvode, hranu i odeću od organskog pamuka, to nije bio nimalo lak zadatak. Uputio se u nabavku novih, organskih proizvoda i osećao se, kako je rekao, kao mladić na maturskoj zabavi koji ne zna šta treba da radi.

Bio je iznenađen visokom cenom organskih proizvoda, ali to ga je, tvrdi, nateralo da skupe paketiće organskih žitarica i čokoladica ne trpa u sebe kao do sada. Nakon tri nedelje "organskog života", njegovi zdravstveni problemi su se povukli, nestala je gorušica, nestala je borba s nesanicom, osećao je da ima puno više energije i jasnije razmišlja, a hrana je imala znatno bolji ukus nego ikada pre. To su primetili i članovi njegove porodice koji su počeli da prate njegov novi životni stil.

Izvor: Večernji.hr