Poznate dame koje vam predstavljamo pravi su primer da uz malo upronosti, zdravom ishranom i treniranjem svaki suvišni kilogram može da postane prošlost.  Brojke, kao dokaz njihovog truda, i njihovi saveti o tome  kako do vitke linije izgledaju ovako.

Za Tijanu Dapčević je 2014. je bila godina povratka na staru liniju. Pevačica je otkrila da danas ima 35 kilograma manje nego pre četiri godine. Njena tajna, kako je izjavila za magazin "50 VIP formula za vitkost i zdravlje", bila je izbegavanja slatkiša, ugljenih hidrata i mlečnih proizvoda,osim kozijeg sira i jogurta koje je konzumirala jednom nedeljno.

Tijana je umela i sebi da da oduška, ponekad bi pojela parče pice ili torte, ali bi nakon dana uživanja usledili dani dijete. Njen tajni recept bili su i sokovi od voća i povrća, a blender joj je bio omiljeni aparat.

Više: Dukan dijeta za obračun s kilogramima.

Leontina je na početku karijere bila među najatraktivnijim damama naše estrade. Kratak period suvišnih kilograma zamenila je vitka linija. Do nje je Leontina došla testom netolerancije na hranu. Kako je izjavila u intervjuu za "Lepotu i zdravlje", u početku joj je bilo teško da se pridržava propisane ishrane i dozvoljenih namirnica, ali je već za dva meseca skinula 10 kilograma.

Poneki kilogram je umeo i da se vrati, ali se Leontina sa njim izborila fizičkom aktivnošću i pravilom da posle 20 časova nema hrane.

Više: Osnovna pravila hrono dijete

Na sledećoj strani pročitajte kako su se pevačice Danijela Vranić, Seka Aleksić i Martina Vrbos izborile sa kilogramima.

PageBreak

Pevačica Danijela Vranić uspela je da smrša 30 kilograma, i da ponovo izgleda kao pre tri godine. Probleme sa gojaznošću izazvali su poremećaji sa štitnom žlezdom, ali i izvesni psihički problemi.

- Sad dobijam komplimente i od žena i od muškaraca. Objašnjavam ljudima da sam sad druga osoba i da su uglavnom zdravstveni problemi krivi što sam u jednom trenutku postala žena slon. Teško umem da opišem kako sam osećala, da sam bila u katastrofalnoj situaciji, strašno nesrećna i teška sama sebi. Verujte mi da su tu najmanje bitni kilogrami, bitna je psiha. A meni nije bilo dobro, osećala sam teskobu, kao da sam u zatvoru. Odricanje od hrane je bio najmanji problem, koliko su mi bile teške misli - rekla je  Danijela Vranić za “Blic”.

Snaga volje je u svemu bila veoma važna, kao i podrška okoline.

- Ali, najbitnije je da sam sa sobom rešiš. Ne znate šta problemi sa štitnom žlezdom mogu da vam donesu, meni su priredile pakao. Na sreću, izašla sam kao pobednik jer mi je lekar pogodio terapiju. U sprezi sa teretanom i regulacijom ishrane moji problemi su počeli da se rešavaju, jedan po jedan - dodala je ona.

Pevačica Seka Aleksić smršala je više od 10 kilograma,izjavila je da je u tome zahvaljujući podršci supruga i fanova. Njen način je bilo treniranje, Seka je u tome pokazala veliku istrajnost, teretana je bila mesto na kojem je provela najviše vremena u poslednjih nekoliko meseci.

Više: Jogurt dijeta skida kilograme i leči probavu

Bivša učesnica rialitija "Survajver" i pevačica Martina Vrbos uspela je da se "reši" 20 suvišnih kilograma. Na dijetu se odlučila jer su je mediji okarakterisali kao debeljucu.

Do cilja je došla protivit dijetom, Mar metodom. Ovaj režim ishrane podrazumeva uzimanje protivit preparata, kroz proteisnke faze se dolazi do uravnotežene ishrane. Dijeta se odvija pod lekarskom kontrolom.

Više: Kako do zategnutog tela i manje kilograma: vežbajte sa Sekom Aleksić!

Izvor: zena.blic