Prilikom kuvanja i pečenja najčešće koristimo beli šećer dobijen od rafinisane šećerne trske. U proseku čovek godišnje potroši 34 kilograma šećera.
Postoje razne varijante koje možete da koristite kao alternativu za zaslađivanje. Neke od njih imaju i nutritivne prednosti u odnosu na fabrički prerađen šećer.
Kao zaslađivač možete koristiti med, ili izabrati, na primer, steviju - prirodni zaslađivač koji ima veliku moć zaslađivanja a malo kalorija.
Pri korišćenju tečnih sredstava za zaslađivanje u receptu smanjite količinu zaslađivača!
Pogledajte galeriju i saznajte koje prirodne zaslađivače, pored belog šećera, možete koristiti u ishrani.
Tekst: Dragana Gojković
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka