Mnogi ljudi dovedu sebe do bolesti zato što ne piju dovoljno vode, ali malo ko zna da konstantna žeđ može da sluti na opaku bolest, piše Lepa & srećna.

Ako posle velike količine tečnosti koju popijete i dalje osećate žeđ, to verovatno nema veze sa hidriranjem. Istraživanja pokazuju da su neravnoteža elektrolita i problemi sa crevama najčešće povezani sa opasnim bolestima srca, što može da uzrokuje žeđ. Ako stalno osećate da ste žedni, opišite lekaru simptome, a on će vas možda uputiti kod kardiologa kako biste proverili da li patite od određenih srčanih smetnji.

Stalna potreba za tečnošću povezana je i sa drugim oboljenjima, kao što su obična dehidratacija, dijabetes, kserostomija (sindrom suvih usta) ili anemija. Ako uz žeđ imate problem sa zamagljenim vidom, osećajem umora, konstantno ste gladni i rane i ogrebotine teško zarastaju, moguće je da ste oboleli od dijebetesa. Na anemiju - pored žeđi - ukazuju i vrtoglavica, umor, bleda ili žuta koža, brz puls i znojenje.

PROČITAJTE JOŠ:

KADA URASLA DLAKA MOŽE BITI OPASNA

ŠOKANTNO OTKRIĆE - UPOZORENJE ZA ŽENE KOJE FARBAJU KOSU

OVA BOLEST NAPADA TELO AKO NE JEDETE RIBU

OVAJ BESPLATAN TRIK OTKRIVA DA LI STE PREVIŠE DEBELI: evo kako da izmerite debljinu bez vage

Jeftin i jednostavan test sa kanapom otkriva da li ste previše debeli, a evo kako da otkrijete da li imate previša masnoće u telu, piše Lepa & srećna.

Gojaznost može da uzrokuje mnoga opasna oboljenja, kao što je povišen šećer u krvi ili srčano oboljenje. Stručnjaci ističu da bez vage možete da odredite da li imate previše opasnih masnih naslaga na telu, a potreban vam je samo jedan kanap. Uzmite kanap i isecite komad jednak vašoj visini, a zatim ga presavijte na pola i obmotajte oko struka. Ukoliko ne možete ili jedva možete da spojite dva kraja kanapa, onda imate previše visceralne masti.

Visceralne masti mogu biti opasne za zdravlje celog organizma, a stručnjaci ističu da postoji rizik da oblože organe poput pankreasa i jetre i tako prouzrokuju opasna oboljenja. Preporučuje se da jedete manje ugljenih hidrata, odnosno namirnica poput hleba i slatkiša. Stručnjaci savetuju da jedete više salate, uzimate užinu bogatu proteinima i izbegavate prerađenu hranu.

PROČITAJTE JOŠ:

OVO JE ZNAK DA IMATE PROBLEM SA ŠTITNOM ŽLEZDOM

SIMPTOMI KOJI UKAZUJU NA RAK MOKRAĆNE BEŠIKE

ZAŠTO SVAKA ŽENA TREBA DA SMRŠA POSLE MENOPAUZE