Telu je neophodan odmor od masne i začinjene hrane, a evo šta treba da jedete ako želite da izbacite opasne otrove iz tela, piše Lepa & srećna.

Za super brzu detoksikaciju treba da poštujete jelovnik koji se zasniva na tome da za doručak pijete ceđene sokove i smutije, za ručak supe, a da večera bude proteinska. Stručnjaci predlažu da vaš doručak, na primer, bude smuti od krastavca, kruške, spanaća, peršuna, limuna i đumbira. Za ručak pojedite supu od crnog luka, šargarepe, krompira i soka od paradajza.

Proteinska večera treba da se sastoji od barenog oslića sa povrćem pripremljenim na pari. Ukoliko želite da produžite ovu dijetu za izbacivanje otrova iz tela onda pratite generalno uputstvo za pripremu tri obroka dnevno, samo menjajte namirnice. Ovakav režim ishrane se ne preporučuje duže od tri dana, ali će ta tri dana biti dovoljna da povučete "okidač" za ubrzanje metabolizma pa će dovesti i do skidanja viška kilograma. ga možete ponoviti i tako osloboditi telo od štetnih toksina.

PROČITAJTE JOŠ:

ENGLESKA PRINCEZA KEJT MIDLTON MORA DA POŠTUJE OVA 3 PRAVILA NA POROĐAJU

KAKO DA GENERALNO OČISTITE KUĆU ZA SAMO 30 MINUTA

RECEPT ZA GURMANSJKI ROLAT OD PILEĆEG BELOG MESA SA KAČKAVALJEM

ŽENE POLUDELE ZA NOVOM JEFTINOM KOZMETIKOM: 1 namirnica iz vašeg frižidera uklanja akne, ekcem i bore

Godinama nam savetuju da jedemo hranu sa probiotičkim svojstvima, a sada je otkrivena nova namena za ove namirnice, piše Lepa & Srećna.

Najnoviji trend u kozmetici uključuje upravo probiotike, a najjeftiniji među njima je sigurno jogurt - namirnica koju i vi verovatno baš sad imate u frižideru. Naime, najčešći problemi s tenom, kao što su akne, ekcem, rozacea pa čak i prevremeno starenje, nastaju zbog neke vrste hronične upale koju trpi koža. 

Nedavno je otkriven i sloj "dobrih" bakterija - one stvaraju zaštitnu barijeru na koži, ali ih mi uništavamo toksinima, antibakterijskim sapunima i lošom ishranom punom šećera. Da biste im pomogli, jedite što više probiotika ali slobodno i namažite lice tankim slojem jogurta i ostavite da deluje par minuta pa isperite mlakom vodom. Ne savetuje se da koristite voćne jogurte, jer u njima ima šećera pa ćete izazvati kontraefekat. Ne očekujte čuda preko noći, ali budite uporni i vodite računa i o ishrani. Takođe, proredite piling tretmane.

PROČITAJTE JOŠ:

KAKO DA BRZO SMRŠATE BEZ DIJETE I VEŽBANJA

LJUTA PAPRIKA LEČI BOLOVE KOJI MUČE POLA SRBIJE

U KOJEM POLOŽAJU TREBA DA SPAVATE AKO IMATE PROBLEM SA SINUSIMA