Demencija je oboljenje koje se uglavnom dobija u starosti, a ovo je glavni znak da ste podložni riziku da obolite od ove opake bolesti, piše Lepa & srećna.

Visok krvnipritisak može da prouzrokuje srčani i moždani udar, ali nova istraživanja pokazuju da je i jedan od prvih nagoveštaja za pojavu demencije. Najnovija otkrića ukazuju da su demencija i hipertenzija usko povezane, a žene u srednjim godinama koje pate od visokog pritiska najviše se podložne demenciji u starijem dobu.

Ljudi u tridesetim ili četrdesetim godinama sa visokim pritiskom imaju 70 odsto veći rizik šanse da postanu dementni u starosti u odnosu na one sa normalnim pritiskom. Visok krvni pritisak vremenom ograničava i slabi funkcije mozga, pa je potrebno da ga redovno kontrolišete, pridržavate se terapije i sprečite opaku bolest u starosti.

Izvor: Lepa & srećna

OVAJ ČAJ SPREČAVA RAK I PRERANU SMRT: evo šta treba da pijete svaki dan protiv razvoja tumora

Istraživanja pokazuju da čaj od ove biljke usporava razvoj tumora i sprečava stvaranje malignih ćelija, piše Lepa i srećna.

Matcha je čuveni zeleni prah koji se pravi od celog lista zelenog čaja i odavno je poznat u japanskoj tradiciji. Ovaj prah je bogat antioksidantima i polifenolom više nego zeleni čaj, što ga čini glavnim borcem protiv raka.

Visok nivo antioksidanata stvara nove krvne sudove koje usporavaju razvoj tumora i pomažu da se u jetri razviju enzimi za eliminisanja toksine iz tela. Takođe, bolje će vas razbuditi od kafe, a nova istraživanja potvrđuju da smanjuje rizik od  dijabetesatipa 2. U vruću, ali ne provrelu vodu sipajte 2 grama matcha praha i mešajte dok ne zapeni. Nemojte da pijete više od 2 šolje na dan.

HRANA KOJA VODI U PRERANU SMRT: ako jedete ove namirnice rizikujete da dobijete rak pluća

Rak pluća je opaka bolest koja pogađa ljude širom sveta, a evo koja joj hrana pomaže da se razvija, piše Lepa & srećna.

Studije pokazuju da žene koje često jedu crveno meso imaju veće šanse da obole od raka oluća. Preterivanje u namirnicama koje sadrže zasićene masti (jaja, sir, masno meso, puter, kokosovo ulje) takođe je veliki rizik za dobijanje opake bolesti.

Kako biste smanjili rizik od raka pluća u jelovnik ubacite ribu, piletinu, mahunarke, zdrave masnoće, poput maslinovog ulja. Izbegavajte mesne prerađevine, a u ishranu ubacite što više organskog voća i povrća.

Izvor: Lepa & srećna