Mnogi misle da je ovaj lek protiv bolova čudotvoran, ali kada pročitate novo istraživanje dva puta ćete razmisliti pre nego što ga popijete, piše Lepa & srećna

PROČITAJTE JOŠ: OVE POJAVE NA TELU UKAZUJU NA RAK PANKREASA 

Istraživanja pokazuju da 50 odsto pacijenata koji pate od bolova u zglobovima ili artritisa konstantno koristi paracetamol. Međutim, dokazano je da ovaj lek ne pomaže u lečenju artritisa a  da njegova dugoročna primena ima loš efekat na organizam

Dugoročno uzimanje paracetamola može čak biti i toksično, tvrde istraživači u Velikoj Britaniji, gde je svaki treći ispitanik koristio ovaj lek čak duže od dva meseca, a svaki peti duže od tri meseca. Rizik od prevremene smrti utvrđen je naročito kod pacijenata koji su paracetamol pili u kombinaciji sa ibuprofenom. Takođe,  dokazano je da paracetamol stvara i rizik od srčanog udara, oštećenja sistema probave i bubrega.

OVA HRANA UNIŠTAVA ZDRAVLJE JETRE: svi volimo ovo da jedemo, ali moramo da prestanemo što pre

Mnogi ne mogu da zamisle dan bez ove hrane, a ne znaju koliko je opasna po zdravlje jetre i život, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: OVAJ ČAJ SPREČAVA RAK I PRERANU SMRT

Poznato je da fruktoza u prerađenoj hrani utiče na stvaranje dijabetesa tipa 2, ali novo otkriće pokazuje da razara zdravlje jetre. Fruktoza je šećer koji se prirodno nalazi u mnogim namirnicama, uključujući jabuke, višnje, mango, lubenice i krušake.

Zbog slatkog ukusa dodaje se u velikim količinama u prerađenu hranu, kao što su kupovni sokovi, naročito gazirani, slatki mlečni proizvodi, konzervisano voće i mnogi kupovni slatkiši.

PROČITAJTE JOŠ: OVE POJAVE NA OKU UKAZUJU NA DVE SMRTONOSNE BOLESTI: evo koje simptome ne smete da ignorišete

Od danas pokušajte da smanjite unos ovih namirnica jer velika količina fruktoze može biti uzrok za cirozu jetre ili potrebu za transplatacijom.

Izbegavajte beli šećer koji u kombinaciji glukoze i fruktoze još više šteti zdravlju organizma.

Ako ne možete bez slatkiša onda obezbedite telu dozu zdravog šećera iz voća, povrća, mahunarki i žitarica.

Izvor: Lepa & srećna

OVO SU SIMPTOMI SMRTONOSNE BOLESTI A MNOGI IH IGNORIŠU: 8 znakova da se u telu razvija rak jetre

Rak jetre je smrtonosna bolest koja odnosi sve više života širom sveta, a evo koji simptomi ukazuju na ovo oboljenje, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: OVAJ ČAJ SPREČAVA RAK I PRERANU SMRT: evo šta treba da pijete svaki dan protiv razvoja tumora

Pijenje prevelike količine alkohola, dugotrajna infekcija hepatitisom B i C, hekomromatoza (nasledni poremećaj u kojem se nivo gvožđa u telu povećava) i dugotrajna ciroza, odnosno bolest jetre stvaraju najveći rizik od ovog smrtonosnog oboljenja. 

Prvi simptomi se pojavljuju dok se rak nalazi u naprednom stadijumu, a u početku ih ljudi uglavnom ignorišu. Simptomi koji ukazuju na rak jetre su nagli gubitak težine, gubitak apetita, osećaj sitosti nakon jela, iako smo jeli malo, mučnina, povraćanje i žutica. Najviše prikriveni simptomi su svrab kože i konstantan umor, a ako se otkrije na vreme ova vrsta kancera može biti izlečiva. Ako imate ove simptome odmah idite kod lekara, a kako biste smanjili rizik regulišite način ishrane i izbegavajte alkohol.

Izvor: Lepa & srećna

Zdravlje: detoksikacija jetre uz pomoć dva sastojka

Na oštećenja jetre najčešće utičemo sami.

Konzumiranje nezdrave hrane, izbegavanje fizičke aktivnosti, konzumiranje alkohola i cigareta štetno je po ovaj organ. Jetra  ima veoma važnu ulogu kao organ koji “obnavlja” krv pa je i organ koji stimuliše probavu. Jetra, takođe, prečišćava krv i eliminiše otpadne materije iz krvotoka.

Upravo iz navedenih razloga bilo bi dobro da se podvrgnete tretmanu detoksikacije jetre. On je jednostavan, a sastoji se od sledećeg.

Svako jutro pre doručka, popijte kašiku maslinovog ulja pomešanu sa kašikom sveže isceđenog soka od limuna. To je prilično jednostavno, a može vam pomoći da produžite svoj životni vek.

VIŠE: Gorki napitak za čišćenje jetre

Takođe, smanjite unos alkohola, cigareta, nezdravih namirnica i počnite da upražnjavate fizičku aktivnost.

Maslinovo ulje otvara kanale žučne kese i jetre što stimuliše oslobađanje žuči (važnog učesnika u probavljanju hrane) u crevima. Limun ima sličan efekat na probavu.

Već nakon mesec dana ćete osetiti promene koje će biti vidljive i na vašoj koži – ten postaje svežiji, a izgled podmlađen.

Doći će i do nestanka tamnih kolutova ispod očiju (ukoliko ste ih imali).

Problemi s varenjem postaju prošlost, a vi ćete se osećati energičnije i vitalnije.