1. Krvna grupa.

Osobe krvne grupe 0 više privlače komarce od onih s krvnom grupom A ili B.

2. Trudnoća i višak kilograma.

Bazalni metabolizam označava koliko vaše telo troši kalorija u stanju mirovanja. Ono što utiče na privlačenje komaraca je količina CO2 koje telo izdiše dok sagoreva energiju.

Budući da dosadne napasnike privlači CO2, oni koji ga više izdišu u većoj su "opasnosti". Trudnice i osobe s viškom kilograma imaju viši bazalni metabolizam.

VIŠE: Napravite sami: sredstvo protiv komaraca od smeđeg šećera i kvasca (VIDEO)

3. Boja odeće.

Tamnija odeća, pogotovo crna ili tamno plava, komarce više privlači od svetlije. Oni koji nose tamniju odeću više se ističu od onih u odeći bele boje ili nežnijih nijansi.

4. Alkohol.

Baš kao i mi, očito i komarci vole pivo ili vino u toplim letnjim noćima. Oni koji piju u većoj su opasnosti od iritantnih uboda, jer brže dišu i često imaju topliju kožu.

VIŠE: 3 biljke koje su smrt za komarce

5. Kretnje.

Što se više krećete ili gestikulirate, to ste im zanimljiviji, jer se tako ističete od ostatka okoline. Da, komarcima je to užasno zabavno!

Savet plus: Komarci su najaktivniji u zoru i sumrak, odnosno kada je vetar najslabiji i kada je najveća vlaga. Uperite ventilator u vašu blizinu (ne direktno u vas) jer komarci ne mogu da lete brzo. Kreme i losioni za zaštitu od komaraca na koži deluju do 90 minuta.

Izvor: Zadovoljna