U šolji ključale vode rastvorite 2 kašike meda. Dobro promešajte i sipajte u veliku teglu. Dodajte 2 kašike kefira i litar mleka. Promešajte, prekrijte s dva sloja gaze i stavite na toplo mesto da odstoji tri dana. Zatim dodajte kašičicu suvog kvasca, promešajte i ponovo prekrijte gazom.
Čim primetite da su u tegli počeli da se pojavljuju mehurići, kumis je gotov. Stavite teglu u frižider i pijte po 0,5 dl pola sata pre jela tri puta dnevno najmanje dve nedelje.
Upozorenje: Vozači ne bi smeli da piju kumis pre nego što sednu za volan jer sadrži malu količinu alkohola.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka