"Ustanite, sve vi nominovane dame!", rekla je gromko Frensis MekDormand u Dolbi teatru, 4. marta 2018. godine. "Pogledajte oko sebe. Sve mi imamo priče koje treba ispričati i projekte kojima je potrebno finansiranje."

Ovim rečima, dobitnica Oskara za najbolju žensku ulogu za 2018. godinu obeležila je svečanu dodelu najpoznatije filmske nagrade.

Meksički reditelj Giljermo del Toro osvojio je Oskara za najbolju režiju za film "The Shape of Water" (Oblik vode) na 90. ceremoniji dodele nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka, piše Kurir.

U toj kategoriji su bili nominovani i Kristofer Nolan "Dunkirk", Džordan Pil "Get Out", Greta Gervig "Lady Bird" i Pol Tomas Anderson "Phantom Thread".

PROČITAJTE JOŠ: INTERNET JE U SVAĐI ZBOG VODITELJKE TV SLAGALICE: voditeljka se požalila na majčinstvo, a evo šta su joj žene odgovorile (FOTO)

Geri Oldman je osvojio Oskara ulogu Vinstona Čerčila u filmu "Darkest Hour". Za najboljeg glumca su se takmičili i Timoti Šamale, Danijel Dej Luis, Danijel Kaluja i Denzel Vašington.

Frensis MekDormand je dobila Oskara za najbolju glumicu za ulogu u filmu "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri".

Pored nje bile su nominovane i Seli Houkins, Margot Robi, Serše Ronan i Meril Strip.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak teksta i da saznate ko je još osvojio zlatnu statuu na sinoćnoj svečanosti!