"Nemanjići - rađanje kraljevine", jedna od najobimnijih igranih serija RTS, ušla je u četvrtu nedelju snimanja, a scene s najviše krvi urađene su u Lipovačkoj šumi.

PROČITAJTE JOŠ: Sloboda i Vojin Ćetković ponovo zajedno pred kamerama: evo koji kraljevski par će glumiti u novoj seriji

Reditelj Marko Marinković i scenarista Gordan Mihić žele da prikažu turbulentan period naše istorije s kraja 12. i početkom 13. veka, kad su udarili brat na brata zbog vlasti. Jedan od bitnih aspekata biće i sukob između Stefana i Vukana, čije likove tumače Vojin Ćetković i Nebojša Glogovac.

Ćetković u srpskog verziji "Igre prestola" igra Stefana Prvovenčanog i otkriva da se autori nisu trudili da ulepšaju život dinastije Nemanjić.

"Mnogi će nam suditi da li je ili nije prvi srpski kralj, zašto ima ovakve zube, zašto su mu ovakve šake, kostim... Jednostavno, nismo ništa ulepšavali. Ne želimo da sudimo istoriji niti nekim likovima," objasnio je Ćetković i dodao:

"Okolnosti, koje su istorijske, same po sebi su veoma dramske. Ne znam ni sam broj ratova koje su Nemanjići vodili. Videćete kako su se borili da sačuvaju deo naše teritorije i da Srbija postane kraljevina."

ZANIMLJIVE SCENE I SLIKE SA SNIMANJA OČEKUJU VAS NA SLEDEĆOJ STRANI!

PageBreak

On je za potrebe snimanja morao da savlada i jahanje, pa u jednom kadru seo na konja, dok u drugom prešao na magarca.

U seriji još igraju i Nada Šargin, Dragan Mićanović, Sloboda Mićalović, kao i Mladen Nevelić, koju tumači lik Stefana Nemanje.

PROČITAJTE JOŠ: Slatko iznenađenje kod Vojina Ćetkovića i Slobode Mićalović: evo kako je glumački par obradovao ćerke za rođendan (FOTO)

Nakon višemesečnih priprema, 15. marta su nastali prvi kadrovi u okolini manastira Studenica. Snimanje je nastavljeno na Kopaoniku, Fruškoj gori i nadomak Beograda, u Lipovici, gde su podignute palisadna ograda, kapija dvora Stefana Nemanje i selo.

Snimanje će trajati još tri meseca na mestima na kojima su Nemanjići živeli. U seriji će igrati 218 glumaca i biće angažovano 2.700 statista. Režiju "Nemanjića" potpisuje Marko Marinković, a prema scenariju Gordana Mihića. Najpoznatiji je po seriji 2Moj rođak sa sela", a radio je film "Crni Gruja i kamen mudrosti". Karijeru je počeo kao asistent Aleksandra Đorđevića u filmu "Tesna koža 3".

SVE SLIKE SA SNIMANJA SERIJE "NEMANJIĆI - RAĐANJE KRALJEVINE POGLEDAJTE U FOTO GALERIJI!

Izvor: Kurir