Korisnici WhatsAppa i Fejsbukovog Messengera ponovo su postali žrtve neželjenih poruka.

Naime, u inbokse korisnika stiže poruka, koju treba proslediti, inače će morati da počnu da plaćaju svaku poruku koju šalju prijateljima. Ako ne kopiraju sadržaj poruke, aplikacije će pretpostaviti da nisu redovni korisnici i počeće da im naplaćuju svoje usluge.

PRIOČITAJTE JOŠ: Zašto je zabranjen video snimak manekenke sa oblinama: da li je višak kilograma problem na Fejsbuku

"Od subote ujutro Fejsbuk će početi da se naplaćuje. Ako imate barem 10 kontakata, pošaljite im ovu poruku. Na taj način ćemo videti da ste aktivan korisnik i vaš profil će postati plav i ostati besplatan. Kako piše u današnjim novinama, poruka na Fejsbuku naplaćivaće se 0,01 dolar. Pošaljite ovu poruku 10 ljudi. Kada to učinite, vaš profil će poplaveti. U suprotnom će Fejsbuk aktivirati naplatu poruka", stoji u poruci koja se proširila.

Poruka za WhatsApp je identičnog sadržaja, samo je na mestima gde je napisano Fejsbuk, preimenovano u WhatsApp, piše Independent.

PRIOČITAJTE JOŠ: 10 stvari koje nisu za Fejsbuk: poruke i slike koje hitno treba da uklonite sa društvenih mreža

Poruka je, naravno, potpuno neistinita, pa ni Fejsbuk ni WhatsApp neće početi naplaćivanje svojih usluga. Za obe aplikacije se očekuje da za korisnika ostanu potpuno besplatne, što i moraju biti, budući da je Fejsbukov poslovni model takav da prikuplja podatke o korisnicima, koje, potom, koristi kako bi oglašivačima naplatio reklamiranje.

Izvor: N1