Vest da je Berguzer Korel lično izabrala ljubavnicu svom mužu Halitu Ergenču, slavnom po ulozi sultana Sulejmana kreirana je tako da probudi posebnu pažnju prema novoj seriji koju snima slavni glumački par.

Uspešno, rekli bismo, jer su ovakav i njemu slični naslovi u turskim medijima u prvi mah izazvali i zaprepašćenje i ogorčenost fanova glumačkog i bračnog para Korel-Ergenč. 

PROČITAJTE JOŠ: Letovanje na turski način: evo kako glumačke zvezde Halit Ergenč i Berguzar Korel uživaju na jahti sa sinom (FOTO)

Ali ne, nije ono na šta su prvo pomislili. Mediji su se samo poigrali činjenicama. Reč je, naime, o novoj seriji čije je snimanje počelo sredinom avgusta 2016. a u kojoj turske megazvezde Berguzar Korel (34) i Halit Ergenč (46) igraju supružnike. 

Radni naslov serije “Izdajnik” promenjen je u “Ti si moja otadžbina”. Halit glumi oficira Dževata, Berguzar njegovu lepu i odanu suprugu Azize. Ali, avaj! Azize nije žena Dževatovog života. Jer on voli lepu Grkinju, kafansku pevačicu, zbog koje će u vihoru događaja koji su potresali zemlju 1918. Godine morati da pravi izbor ili, ili...

PROČITAJTE JOŠ: Šeherezada prikazuje lepotu svih epoha: Berguzar očarala kao kineska gejša, grčka boginja i Kleopatra (FOTO, VIDEO)

Producent je dugo tražio glumicu za ulogu pevačice. U uži izbor ušla su mnoga poznata imena, među kojima su bile i Džanan Erguder i Gokče Bahadir. No nisu uspeli da se dogovore oko uslova, pa je u poslednjem trenutku rola dodeljena Šebnem Hasanisoughi, glumici iranskih korena. Šebnem je protekle dve sezone igrala u hit seriji “Pojraz Karajel” sa Burčin Terzioglu i Ilkerom Kalelijem.

Tumačila je neurotičnu Begum, Pojrazovu bivšu suprugu, majku njegovog obožavanog sina Sinana. Međutim, očigledno joj se projekat sa Halitom učinio važnijim, pogotovo što ga potpisuju braća Tajlan, reditelji “Sultana Sulejmana”

PROČITAJTE JOŠ: 8 tajni Šeherezadine lepote: Sulejmanova žena Berguzar Korel otkriva kako održava vitak stas i prelepu kosu i kožu

Za nju se, saznali su mediji, najviše založila lepa Bergi: “Mi smo koleginice sa fakulteta. Zajedno smo studirale glumu na istanbulskom univerzitetu “Mimar Sinan”, objasnila je popularna glumica koja je neposredno pre snimanja prmenila imidž. Svoju dugu, bujnu kosu skratila je do ramena. Mnogi su pomislili da je to zbog uloge, ali ona je to demantovala. “Jednostavno sam želela promenu”, izjavila je paparacima koji su je snimili odmah po izlasku iz frizerskog salona.

Tekst: M. Ranisavljević

Izvor: Lisa