Zvezda turske serije “Kara Sevda”,  lepa Neslihan Atagul (24) i njen markantni kolega Kadir Dogulu (34) 8. jula 2016. Godine obećali su jedno drugom da će do kraja života ostati zajedno i u dobru i u zlu. Zaljubljeni par je veliko da izgovorio na  obali Bosfora, u bašti jednog poznatog istanbulskog hotela. Oko 200 zvanica,  članova porodice, prijatelja i kolega slavilo je do jutra.

Svadbeno uzbuđenje, sudeći po društvenim mrežama,  počelo je znatno ranije: mladoženja je, naime, u četvrtak na Fejsbuk stavio komentar: “neka sutra dođe što pre” i pobrao mnoge simpatije. A u petak, u ranim prepodnevnim satima. Kadir, inače rođen u Mersinu, sa porodicom je otišao po Neslihan u kuću njene majke. Naravno, u pratnji trubača, zurli i davula kako tradicija i nalaže. Tada su, daleko od gužve, i razmenili venčano prstenje.

Zelenooka lepotica, koju pamtimo po njenoj prvoj ulozi, kao devojčicu Deniz, ćerku Fikretinog muža u seriji “Kad lišće pada”, za najlepši dan u životu pripremila je dve venčanice. Jedna od njih, ona koju je nosila na venčanju, izazvala je brojne komentare jer neodoljivo podseća na venčanicu Sinem Kobal, iako je naručena iz inostranstva, baš kao i tamnoplavi Kadirov smoking. Ipak, na kraju su modni znalci ocenili da nije reč o kopiji, već je taj kroj u ovom trenutku veoma moderan i tražen. Drugu, lepršaviju i udobniju venčanicu mlada je obukla za slavlje koje usledilo  jer je u njoj mogla da pleše bez bojazni da će joj skliznuti niz telo.

Novinarima nije bio dozvoljen ulaz u hotel, ali su im mladenci kasnije dali fotografije, a očigledno su zadužili nekog od prijatelja da na društvene mreže postavlja video-snimke i slike iz svih faza dešavanja, počev od šminkanja neveste i ritualnog brijanja mladoženje. Do kraja slavlja te fotke i videa imali su oko dva miliona pregleda.

Među gostima je bilo mnogo poznatih, kao što su Hatidže Šendil (Dila) i Burak Sagjašar, Merve Bolugur (sultanija Nurbanu) i Murat Dalkilič, ali gosti su celo veče pogledom tražili jednu osobu koja se ipak nije pojavila iako joj je pozivnica poslata. Reč je o mladinom partneru, harizmatičnom Buraku Ozčivitu. Iako Burak nedolazak pravda time da je sa verenicom Fahrije Evdžen trenutno na putovanju po Evropi, svima je jasno da Kadiru nije oprostio uvredu od prošle jeseni. Naime, serija “Kara Sevda” počela je strasnim scenama između glavnih junaka koje tumače Neslihan i Burak, pa su mediji naveliko pisali kako Kadir i Fahrije zbog toga prolaze kroz pakao ljubomore. Burak je jednom od novinara rekao kako je to samo posao a on i Kadir su dobri drugari (snimali su zajedno “Male tajne”) i da nema mesta za sumnju. Iz nekog razloga to je razbesnelo Kadira koji je na društvene mreže stavio komentar: “Koliko je ovaj čovek zaljubljen u sebe! Vrlo je opasan”. 

Neslihan i Kadir su se upoznali pre tri godine na setu serije “Fatih Harbije”, ljubavnoj priči između siromašne devojke i bogatog momka i peripetijama koje je prate. Između njih je vrlo brzo planula ljubav, ali za razliku od mnogih koje su se ugasile sa kamerama, njihova je nastavila da raste i jača.

A i karijere su im u stalnom usponu: Neslihan od prošle jeseni igra glavnu ulogu u  veoma gledanoj seriji “Kara Sevda”, dok je Kadir tumačio Mehmeta Guraj-kana u serijalu “Kosem”. Od sledeće sezone počinje snimanje nove serije “Bela noć” u kojoj je trebalo da igra sa zanosnom Džansu Dere, ali, kako pišu turski mediji, glumica je zahtevala previsok honorar pa do dogovora nije došlo.

Tekst: M. R.

Izvor: Lisa