„Variety“ pravi slične izbore već neko vreme na raznim festivalima, a ovaj izbor se desio povodom ovogodišnjeg izdanja Sidney Film Festivala na kojem je Mirjana Karanović bila gošća prethodnog vikenda, sa filmom „Dobra žena“.

„Dobra žena“ je u Australiji imala dve projekcije, a bogat festivalski život filma se nastavlja i tokom leta. Krajem juna „Dobra žena“ će biti prikazana na internacionalnom filmskom festivalu u Moskvi, a početkom jula u Karlovim Varima.

Pročitajte još: Mirjana Karanović: Zgodno, zategnuto telo i trbušnjaci u šestoj deceniji

Odmah potom Mirjana Karanović se vraća u Srbiju, na 45. izdanje SOFEST-a koje će svečano otvoriti. 

Nacionalna filmska smotra u Sopotu biće održana od 5. do 9. jula, a na otvaranju će biti prikazan upravo njenrediteljski prvenac, film “Dobra žena.”

Ovo ostvarenje od početka godine niže uspehe na festivalima širom sveta, a ne izostaje ni podrška kritičara i javnosti. Posebno se ističe sjajan talent Karanovićeve koja se prvi put odvažila da stane i iza kamere. Ona potpisuje i scenario za svoj rediteljski debi, a u razvijanju priče su učestvovali i reditelji Stevan Filipović i Darko Lungulov. Mirjana takođe tumači glavnu ulogu u filmu, a uz nju su se u ostalim ulogama našli i Boris Isaković, Jasna Đuričić, Bojan Navojec, Hristina Popović i Ksenija Marinković.

Pročitajte još: Mirjana Karanović: Šta treba da uradimo u životu bez obzira na godine

Svetska premijera održana je na prestižnom Sandens festivalu, a zatim je prikazan i na festivalima u Geteborgu i Klivlendu.

Naša publika nije puno zaostala za svetskim filmofilima, jer je film domaćoj javnosti predstavljen na 44. FEST-u, ali I u redovnoj bioskopskoj distribuciji. Publika je film nagradila burnim ovacijama, žiri je Karanovićevu nagradio za najbolju žensku ulogu, a uručena joj je i Politikina nagrada „Milutin Čolić“  za najbolje ostvarenje u nacionalnoj selekciji.