Zvezda serije "Crna ruža", glumac Mesut Akusta (52) koji je tumačio lik zlog Kemal-age, odlučio je da sa završetkom serije uplovi u novo životno razdoblje. 

PROČITAJTE JOŠ: 3 najlepša detalja sa turskog venčanja decenije: Sinem Kobal i Kenan Imirzalioglu našli su način da mladoženja vidi venčanicu pre svadbe (FOTO)

Naime, ovaj šarmantni glumac očaravajućeg osmeha kojim je osvojio brojne gledateljke, 3. juna 2016. godine venčao se sa izabranicom svoga srca Šafak Ozbir, s kojom je u vezi više od četiri godine. Raskošno slavlje za oko 400 zvanica priređeno je u jednom elegantnom hotelu na maloazijskoj strani Istanbula.

A svadba je zapravo počela još u prepodnevnim satima: mladoženja je, po tradiciji, sa najbližima otišao da mladu uzme iz očeve kuće. Naravno, u pratnji davula i zurni, kako i priliči kad se devojka odvodi.

A photo posted by Mesut Akusta (@mesutakusta) on Jun 5, 2016 at 11:02am PDT

O privatnom životu glumca koji je slavu stekao u pedesetim godinama, i to baš igrajući Kendal-agu, ne zna se gotovo ništa, pa ni da li je sada prvi put uplovio u bračne vode. To je, pišu mnogi tabloidi, jedna od prednosti kasne slave. Deluje je kao da je Mesutov život počeo sa likom Kendala Šamverdija, grubog čoveka koji na svoj način sledi tradiciju.

Poslednja, 125. epizoda "Crne ruže", serije snimane u prelepom ambijentu Šanliurfe, na kamenitim obalama reke Eufrat, emitovana je 10. juna. Nakon četiri godine Antepa ponovo ću biti u Istanbulu. Preda mnom je novi projekat u kome sam opet loš momak. Nadam se da on neće biti isti kao Kendal, za koga se nikad ne zna šta će uraditi i iza koga je ostalo 11 leševa. No, pre toga idem na poduži odmor – rekao je Akusta novinarima koji su došli da prate venčanje i svadbu.

Kendal je zaista postao fenomen. Uprkos tome što maltretira sve žene u porodici, obožavaju ga dame od sedam do sedamdeset sedam godina. Tako, na primer, kruži priča da mnoge supruge prete muževima: "Razvešću se od tebe, imam ja mog Kendala", aludirajući na poveći broj aginih žena. 

Kınamız var.... @safakozbir

A photo posted by Mesut Akusta (@mesutakusta) on May 27, 2016 at 8:40am PDT

Međutim, Mesut nije poput Kendala, njemu je draži mirniji život i nema potrebu da baš sve drži pod svojom kontrolom:

"Ja sam kućni tip – otkrio je u jednom intervjuu. – Volim da kuvam, odlično pripremam menemem, specijalitet od paradajza, paprike i jaja. Zapravo, uživam da spremam doručak, to mi je najdraži obrok. Uz to pravim nakit od perli, imam kompletnu torbu sa alatom. Prijateljima rado poklanjam ogrlice i brojanice, a najviše volim da radim sa ćilibarom. To mi bistri glavu, rasterećuje i neutrališe stres" – kaže Mesut Akusta koji je tek pred kraj serije otkrio da je jedan događa iz mladosti ostavio ozbiljan trag na njemu: 

PROČITAJTE JOŠ: Ogromno iznenađenje za tursku glumicu Sinem Kobal: evo šta su priredili verenici Kenana Imirzalioglua na devojačkoj večeri

"U poslednjem razredu srednje škole umalo nisam umro zbog profesora matematike. Imao je običaj, kad je nezadovoljan odgovorom, da učenika udari po glavi. Tako je udario i mene, ali prilično nezgodno, pa sam pao u komu. Probudio sam se posle dva meseca, a lečenje je potrajalo još godinu dana. Možda sam i zbog toga skloniji mirnijim aktivnostima."

Tekst: M.R.

Izvor: Lisa