Srpska glumica Neda Arnerić pala je 8. maja 2016. godine sa trećeg sprata zgrade u Dubljanskoj ulici i sa teškim povredama je prebačena u Urgentni centar. 

PROČITAJTE JOŠ: Neda Arnerić van životne opasnosti: da li je pad sa terase na 3. spratu bio posledica nesvestice?

Doktori su utvrdili da je glumica prilikom pada zadobila prelom jednog vratnog pršljena, jednog kičmenog i jednog grudnog pršljena, međutim, prema nezvaničnim izvorima, nije životno ugrožena. 

Veliki broj kolega pružlili su podršku i želje za brz oporavak. Među njima je i poznati glumac Feđa Stojanović koji je među prvima rekao da je Nedino "stanje dobro",  ali je skrenuo pažnju da je "Neda već neko vreme ima povremeno vrtoglavice, nesvestice, zamagljenja". 

Kako mediji pišu, Neda je uspela da pomeri i ruke i noge i biće medicinski praćena kako ne bi došlo do povrede unutrašnjih organa. Zbog ozbiljnosti njenog zdravstvenog stanja Neda Arnerić smeštena je na odeljenje šoka B u Urgentnom centru, gde je podvrgnuta raznim dijagnostičkim procedurama.

PROČITAJTE JOŠ: Lekari se bore za život slavne srpske glumice: Neda Arnerić (63) teško povređena pri nesrećnom padu

Iako se spekulisalo da postoji mogućnost da je reč i o pokušaju samoubistva Nedine komšije, prijatelji i kolege ne veruju u tu mogućnost. Takođe, njen suprug doktor Milorad Mešterović istog je ubeđenja:

"Sedeo sam i gledao vesti kada je moja žena otišla na terasu. Imamo dve terase, veliku i malu, ali ona obično deo veša kači na toj maloj terasi. Izašla je i nakon kratkog perioda odjednom sam samo začuo “bum”. Da li se saplela o kofu koja je bila na terasi, ne znam...", objasnio  je Mešterović.

Foto: Damir Dervišagić

Prilagođeno sa: Blic