Na festivalu "Vajn end Harvest" (Wine and Harvest) u Viskonsinu postavljen je neverovatni baštovanski rekord - bundeva teška oko 973 kilograma! Međutim, na festivalu "Stilvoter Harvest" pojavila se još jedna reprezentativna i takođe izuzetno teška jesenja lepotica... Koja će pobediti? Pogledajte! 

Jesenju lepoticu predstavljenu na festivalu "Vajn end Harvest" odgajio je Džin Mekmulen iz Ilinoisa kome je već drugi put pošlo za rukom da pobedi na ovom baštovanskom skupu. Ovim je oborio svoj prošlogodišnji rekord, postignut bundevom teškom skoro 726 kilograma.

Ovo je inače za njega samo hobi i svoj uspeh pripisuje početničkoj sreći, jer on zapravo nije baštovan, već radnik u jednoj fabrici... "Nisam uradio ništa što drugi uzgajiči nisu. Ovo je za mene inače veoma velika zabava. Ovo je nešto o čemu sam zapravo dugo maštao", izjavio je Džin.

S druge strane, bundeva Džosie Brendta je izmerena na festivalu "Stilvoter Harvest" i teži oko 991 kilogram! Koliko je sve podložno promenama govori činjenica da je na ovom festival ubrzo nakon merenja njegove bundeve "skočila" sledeća teža za oko 20 kilograma sa Roud Ajlenda... 

Koja bundeva će pobediti i poneti titulu najteže za 2015. godinu?

Izvor: Lisa