Običnim smrtnicima sasvim je jasno da je za uspeh, pogotovo u svetu glume, neophodno imati talenta i ono nešto što zovu X faktorom, onaj magnetizam koji razoružava sve. Međutim, život je pokazao da to nije dovoljno.

PROČITAJTE JOŠ: Sreća koja prati Nedžlelu i Bali-bega: kako su do slave došle turske zvezde Fahrije Evcen i Burak Ozčivit

Da bi taj potencijal došao do izražaja neophodno je da se stvori splet okolnosti, uslovi koji će tom semenu omogućiti da proklija i poraste.

Tako je ovih dana u javnost isplivala priča o prelomnoj tački koja je nepoznatom mladiću Halitu Ergenču otvorila put da postane svetski poznata faca. Nju je novinarima prenela Halitova koleginica Ajše Eldek.

Daleke 2001, prisetila se ona, u Americi je sa turskim kolegama, među kojima je bio i Halit, snimala seriju "Zdravo, Njujork". Nije to bio veliki projekat, ali radilo se i strpljivo čekalo svojih pet minuta. A onda se dogodila katastrofa: teroristički napad izveden 11. septembra potresao je Ameriku i serija je prestala da se snima. Ostavši bez posla, Halit je prihvatio ponudu jednog turskog producenta i vratio se u Istanbul. Od tog trenutka okolnosti su ga polako ali sigurno vodile ka "1001 noći", Onuru Akasalu, i dalje "Sulejmanu Veličanstvenom". Ostalo je istorija.

Posted by Wspaniałe Stulecie on Thursday, 29 October 2015

Tekst: M. R.

Izvor: Lisa