Samo nekoliko sati nakon što je Bakingemska palata objavila da je Kejt Midlton ponovo u drugom stanju, britanske kladionice su reagovale brzinom munje i već se uveliko primaju ulozi na najrazličitije opklade.  

Tako se u kladionici "Vilijam Hil" nudi luda opklada da će Kejt dobiti blizance, a posebna tema je datum porođaja i opšta nacionalna neizvesnost da li će prognozirani termin u aprilu pasti baš na rođendan kraljice Elizabete II, 21. aprila.

Uobičajeno zanimanje javnosti za kraljevski par se nakon objave vesti višestruko umnožilo pa se svaka fotografija pomno proučava ne bi li se otkrio trudnički stomačić, a nagađa koje je beba pola, kakvu boju kose će imati, koja će biti težina novorođenčeta... 

Ime je posebna tema, ali u vrhu kladioničarskih predloga su Meri, Viktorija, Elizabet i Filip.

Mediji navode da se uvek verovalo da će Kate imati barem dvoje dece - "naslednika i rezervu", uobičajen naziv za dvoje kraljevske djece pa je pitanje samo bilo kada će roditi drugo.

Usprkos uzbuđenju zbog nove prinove Kejt i Vilijama, dolazak na svet druge bebe nije ustavno značajan kao što je to bilo rođenje malog Džordža.

"Par već ima naslednika pa će, bez obzira na to da li se rodi devojčica ili dečak, biti na četvrtom mestu u naslednoj liniji, svakako iza princa Džordža", objašnjava Klarisa Kempbel Or, stručnjak za monarhiju sa Kembridža.

Politički značaj ipak postoji, jer Kejtina trudnoća koincidira s još jednom velikom temom u Britaniji: naime, sledeće nedelje se održava referendum o škotskoj nezavisnosti pa iako ankete prvi put pokazuju da je većina Škota za nezavisnost, sada postoji nada da bi vest o novoj kraljevskoj prinovi mogla izazvati toliko dobre volje da bi Ujedinjeno kraljevstvo moglo biti spaseno. Tako i ugledni Gardijan u poruci Dejvidu Kameronu piše:"Kejt je ostala trudna, a šta vi premijeru činite da sačuvate uniju?"